|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Nikon D3400 - test lustrzanki
maciej.latallo - Pon 19 Gru, 2016 Temat postu: Nikon D3400 - test lustrzanki Zapraszamy do lektury testu lustrzanki Nikon D3400 oraz do dyskusji.
http://www.optyczne.pl/in...rat&test_ap=352
Wojmistrz - Pon 19 Gru, 2016
W sumie takich rezultatów się spodziewałem, ponieważ nie wierzyłem w kolejny duży progres po D3300, który w mojej ocenie faktycznie zabłysnął. Cóż można dodać, po prostu następca D3300 na zasadzie "bo coś nowego trzeba dać na rynek".
komor - Wto 20 Gru, 2016
Ale oni tam wręcz pousuwali. Zupełnie jak Canon, gdy zauważy, że zbyt dobry sprzęt zrobił w małych pieniądzach.
PDamian - Wto 20 Gru, 2016
Zanim D3300 się nie wyprzeda, to będzie lepszą i tańszą alternatywą.
Potem lepiej żeby nikt nie kupował D3400, to może w następcy...
RaFlo - Pią 30 Gru, 2016
Jako żywo zainteresowany zakupem D3300 (lub Canon 1200D, lub Canon 100D) i jako totalny żółtodziób w temacie z takim oto zapytaniem. W teście aparatu na optyczne.pl krytykuje się AF, "że nie trafia" (podobnie jest zresztą z oceną AF 9 pkt w Canonie 1300D):
11-polowy system automatycznego ustawiania ostrości w testowanym aparacie charakteryzuje się nie najlepszą celnością. Aż 3/4 zdjęć przekroczyło 15% odchyłki od najlepszego zdjęcia w serii, a trafień „w punkt” było zaledwie 2.
Jak pamiętam na 40 prób...
Brzmi to niepokojąco, ale jak jest w praktyce? To duży minus, jakiej wagi wada? W innym miejscu czytałem że beginerzy na podstawowym obiektywie nawet tego nie zauważą...
Mam rozumieć, że jak zakupię lepsze szkło to nie będzie ostrzył jak trzeba?
Darujcie, pewnie nic nie rozumiem
Wojmistrz - Sro 04 Sty, 2017
RaFlo, jak kupujesz Fiata Punto, to nie oczekuj od niego komfortu limuzyny, przyśpieszenia wyścigówki i uniwersalności pickupa Masz miej więcej tyle za ile płacisz i wcale nie mało, bo w droższych aparatach krotność ceny wcale nie przekłada się na krotność wydajności.
RaFlo - Pią 06 Sty, 2017
Wojmistrz - no nie mam złudzeń ale jakiś wybór (może iluzoryczny bo oba Punto). Z dwójki Canon 1200 - 1300 / Nikon 3300 - 3400 warto dopłacać więcej do Nikona? Czy może 1200D i szkło dobre 50 mm 1.8 np ?
Wojmistrz - Pią 06 Sty, 2017
Ale to chyba nie temat na takie pytania.
Wujek_Pstrykacz - Pią 06 Sty, 2017
W sumie w niczym to nie przeszkadza w tym temacie.
RaFlo - Sob 07 Sty, 2017
Założyłem nowy temat w dobrym miejscu. Panowie - zerknijcie
|
|