|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Wizjer do ok. 50-100 zł
Matpol7 - Nie 08 Sty, 2017 Temat postu: Wizjer do ok. 50-100 zł Witam. Poszukuję wizjera do Canona 450d. Cena niestety niska do 50-100 zł.
Czy taki wizjer nada się do każdego rodzaju fotografii? Wbudowanym ciężko mi się ostrzy, wolałbym coś dokładniejszego, wygodniejszego. Rodzaje fotografii? - wszystkie
Zastosowanie amatorskie
Wojmistrz - Wto 10 Sty, 2017
Kup sobie najprostszy wizjer filmowy do 3" wyświetlacza i pracuj w trybie Live View. Nie wiem za to, czy ta rozdzielczość 230k będzie dobra do tego celu.
komor - Pon 16 Sty, 2017
Matpol7, sprecyzuj jaki wizjer masz na myśli. Może konwerter powiększający, taki jak ten? http://www.systembank.pl/...u-13c-p939.html Miałem, używałem z 400D, jakoś się tam sprawdził, choć szału nie robił. Z 40D i 50D też chyba jeszcze używałem, w 7D już nie instalowałem.
Matpol7 - Czw 19 Sty, 2017
Dzięki za odpowiedzi. Nie wiem jaki bo się nie znam Chcę aby powiększał obraz i aby pokazywał mi wszystko tak żebym mógł manualnie wyostrzyć każde miejsce. Taki wizjer w 450d jest mały i mi się wydaje, że coś jest ostre a po załadowaniu tego na komputer jest to nieostre.
Dżozef - Czw 19 Sty, 2017
A czemu nie używasz trybu LV z możliwością powiększania x5 lub x10 ?.
komor - Czw 19 Sty, 2017
Matpol7, ten konwerter powiększający pomaga przy manualnym ostrzeniu ale tylko wtedy, gdy ma się wymienioną matówkę na typ manualny (w Canonie zwykle Ef-S się nazywa taka matówka). Nie wiem czy w 450D jest wymienna. Konwerter na pewno pomoże, ale na cuda nie licz. Koszt nie jest duży, ten z mojego linku jest aktualnie niedostępny, ale może gdzieś indziej jest do kupienia.
muzyk - Wto 24 Sty, 2017
Dżozef napisał/a: | A czemu nie używasz trybu LV z możliwością powiększania x5 lub x10 ?. |
Właśnie
Matpol7 - Wto 24 Sty, 2017
Zawsze korzystałem z wizjera, z LV bardzo rzadko, ale możliwe, że czas zacząć
A do tej pory nawet nie wiedziałem o funkcji powiększenia, ale wypróbowałem i działa fajnie.
|
|