|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Nikon Monarch HG 10x42
Arek - Pon 27 Lut, 2017 Temat postu: Test lornetki Nikon Monarch HG 10x42 Zapraszam!
http://www.optyczne.pl/in...etki&test_l=314
goornik - Pon 27 Lut, 2017
No właśnie - ta lornetka "troche" zamieszała podczas zlotu Śląskiego Towarzystwa Ornitologicznego - przez wielu była porównywana z Zeissem Victory SF i Swarkiem EL i wynik porównania był - że tak powiem - bardzo pouczający.
Ja zrobiłem sobie suche zestawienie Nikon Monarch HG kontra Trinovid, Ultravid, Victory, EL, SLC i Nikon praktycznie z każdym konkurentem wygrywa pod względem pola widzenia, masy i długości.
A w teście wypadałoby by zmienić nazwę poprzedniej serii na "High Grade", zamiast samego HG
W tym roku Nikon też ma OGROMNE szanse na tytuł lornetki roku, oby do wiosny
Arek - Pon 27 Lut, 2017
goornik napisał/a: | W tym roku Nikon też ma OGROMNE szanse na tytuł lornetki roku |
Zobaczymy. Ja mam w rękach kilku fajnych konkurentów
widoczek - Pon 27 Lut, 2017
A już miałem pisać "gdzie testy lornetek"
Arek - Pon 27 Lut, 2017
Idzie IWA idą nowości i potem testy. Mam zakończone 4 testy i muszę je obrobić i opisać, a jutro zaczynam sesję z kolejnymi kilkoma nowościami, z których dwóch oficjalnie jeszcze nie ma a rynku
ryszardo - Pon 27 Lut, 2017
Arek napisał/a: | Idzie IWA idą nowości i potem testy. Mam zakończone 4 testy i muszę je obrobić i opisać, a jutro zaczynam sesję z kolejnymi kilkoma nowościami, z których dwóch oficjalnie jeszcze nie ma a rynku |
Czyli będzie test premierowy tych tajemniczych europejskich lornetek, czy to coś jeszcze innego?
Arek - Pon 27 Lut, 2017
Jeszcze coś innego.
widoczek - Wto 28 Lut, 2017
Pewnie będzie opis pierwszych wrażeń tak na zachętę
Abs - Wto 28 Lut, 2017
goornik napisał/a: | ....
W tym roku Nikon też ma OGROMNE szanse na tytuł lornetki roku, oby do wiosny |
Może w tym domowym (niemalże) gronie zdradzisz co nieco. Stawiam na Monarcha HG 8x32
goornik - Wto 28 Lut, 2017
Abs napisał/a: | goornik napisał/a: | ....
W tym roku Nikon też ma OGROMNE szanse na tytuł lornetki roku, oby do wiosny |
Może w tym domowym (niemalże) gronie zdradzisz co nieco. Stawiam na Monarcha HG 8x32 |
Wszystko już od dawna wiadomo: i na Photokinie w zeszłym roku i przed kilkoma dniami na CP+ Nikon pokazał wysokiej jakości, ultraszerokokątne lornetki astro. Tylko w Europie nadal brak oficjalnej zapowiedzi....
Arek - Wto 28 Lut, 2017
goornik, a jakiś link do oficjalnego info na Nikon USA czy Nikon Japan? Bo ja nie mogę nic znaleźć.
Arek napisał/a: | goornik, a jakiś link do oficjalnego info na Nikon USA czy Nikon Japan? Bo ja nie mogę nic znaleźć. |
Nic dziwnego, że nie możesz - tych lornetek oficjalnie jeszcze nie ma. Oficjalne info jest takie, że nie istnieją....i dlatego pokazano je na Photokinie, a na CP+ stały na statywach na stoisku i każdy mógł dotknąć / popatrzeć.
Ale oficjalnie te lornetki nie istnieją....
Jeśli coś z tego rozumiesz, to mi wytłumacz.....
Arek - Wto 28 Lut, 2017
Jak dla mnie, to jakieś prototypy pokazali i sami nie wiedzą, czy to wprowadzić do produkcji. Miyauchi Binon 7x50 był podobnym tworem.
Arek napisał/a: | Jak dla mnie, to jakieś prototypy pokazali i sami nie wiedzą, czy to wprowadzić do produkcji. Miyauchi Binon 7x50 był podobnym tworem. |
O jakże Cię rozumiem.....
Trzymajmy kciuki, by nie podzieliły losów DLek....
A Miyauchi jako firma to chyba się już całkowicie zwinęła, wiesz coś więcej?
Arek - Wto 28 Lut, 2017
Chyba się faktycznie zawinęła...
3mnich - Sro 01 Mar, 2017
zrobiłem mały prywatny teścik nowej generacji Nikona i powiem że to wysoka liga...
|
|