forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Hosting zdjęć

T.B. - Sro 29 Mar, 2017
Temat postu: Hosting zdjęć
Głównie w takim celu, jak zamieszczanie na forum.

Skończyło mi się miejsce na serwerze optyczne.pl i szukam, co w zamian? Zacząłem tutaj co nieco usuwać, ale to jest takie okaleczanie wiadomości, które ciągle są dostępne. Linki z dysku Google, Google+, czy OneDrive nie działają, bo np. zawierają znaki nie akceptowane przez mechanizm forum (albo są za długie, jakieś "niedokończone", prowadzące do całych stron itp. itd.). Własnego bloga - co niektórzy najbardziej polecają - nie chce mi się zakładać.
Co w takim razie:
- Flickr,
- Photobucket,
- ... ?

Tutejszyn - Sro 29 Mar, 2017

Korzystałem do tej pory z Photobucket, ale teraz mam wrażenie, że serwis nie chodzi. Uzyskanie linku, o ile w ogóle, trwa dłuuuuugie minuty. Z tego powodu zacząłem rozglądać się za czymś innym i znalazłem

http://fotowrzut.pl/

Prosty, szybki. Żeby uzyskać link do wklejania na forum trzeba kliknąć w... zaznaczyłem to zieloną strzałką.. i skopiować link z paska adresu.

komor - Sro 29 Mar, 2017

T.B. napisał/a:
Skończyło mi się miejsce na serwerze optyczne.pl

A to jest taka możliwość? Może jakiś wredny moderator coś przyciął? :twisted:

T.B., napisz może maila do Roberta, on teraz administruje mechanizmem forumowym. Może tam jakieś starożytne limity na miejsce są narzucone, które w dzisiejszych czasach są zupełnie nieaktualne? Szkoda usuwać stare zdjęcia, jak sam piszesz, okalecza się tylko posty.

Tak ogólnie to Flickra polecam.

T.B. - Sro 29 Mar, 2017

komor napisał/a:
Może jakiś wredny moderator coś przyciął? :twisted:

To jest więcej, niż pewne :neutral:
Ale żebyśmy się rozumieli:
chodzi o miejsce na załączniki do wiadomości, nie o galerię.

A do Roberta wyślę priva. Jak jest szansa na uwolnienie czegoś, to trzeba uwalniać.

[ Dodano: Sro 29 Mar, 2017 17:59 ]
Wysłałem.

RobertO - Sro 29 Mar, 2017

Test zalacznika
RobertO - Sro 29 Mar, 2017

Wyglada na to ze juz dziala
T.B. - Sro 29 Mar, 2017

Dzięki za szybką reakcję, ale chyba ciągle się nie rozumiemy. Chodzi o to:
Cytat:
Przekroczyłeś maksymalny limit uploadu (200 MB)

Nie upieram się, żeby było więcej. Pytam tylko za Komorem:
Cytat:
Może tam jakieś starożytne limity na miejsce są narzucone, które w dzisiejszych czasach są zupełnie nieaktualne?

:smile: