|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Hosting zdjęć
T.B. - Sro 29 Mar, 2017 Temat postu: Hosting zdjęć Głównie w takim celu, jak zamieszczanie na forum.
Skończyło mi się miejsce na serwerze optyczne.pl i szukam, co w zamian? Zacząłem tutaj co nieco usuwać, ale to jest takie okaleczanie wiadomości, które ciągle są dostępne. Linki z dysku Google, Google+, czy OneDrive nie działają, bo np. zawierają znaki nie akceptowane przez mechanizm forum (albo są za długie, jakieś "niedokończone", prowadzące do całych stron itp. itd.). Własnego bloga - co niektórzy najbardziej polecają - nie chce mi się zakładać.
Co w takim razie:
- Flickr,
- Photobucket,
- ... ?
Tutejszyn - Sro 29 Mar, 2017
Korzystałem do tej pory z Photobucket, ale teraz mam wrażenie, że serwis nie chodzi. Uzyskanie linku, o ile w ogóle, trwa dłuuuuugie minuty. Z tego powodu zacząłem rozglądać się za czymś innym i znalazłem
http://fotowrzut.pl/
Prosty, szybki. Żeby uzyskać link do wklejania na forum trzeba kliknąć w... zaznaczyłem to zieloną strzałką.. i skopiować link z paska adresu.
komor - Sro 29 Mar, 2017
T.B. napisał/a: | Skończyło mi się miejsce na serwerze optyczne.pl |
A to jest taka możliwość? Może jakiś wredny moderator coś przyciął?
T.B., napisz może maila do Roberta, on teraz administruje mechanizmem forumowym. Może tam jakieś starożytne limity na miejsce są narzucone, które w dzisiejszych czasach są zupełnie nieaktualne? Szkoda usuwać stare zdjęcia, jak sam piszesz, okalecza się tylko posty.
Tak ogólnie to Flickra polecam.
T.B. - Sro 29 Mar, 2017
komor napisał/a: | Może jakiś wredny moderator coś przyciął? |
To jest więcej, niż pewne
Ale żebyśmy się rozumieli:
chodzi o miejsce na załączniki do wiadomości, nie o galerię.
A do Roberta wyślę priva. Jak jest szansa na uwolnienie czegoś, to trzeba uwalniać.
[ Dodano: Sro 29 Mar, 2017 17:59 ]
Wysłałem.
RobertO - Sro 29 Mar, 2017
Test zalacznika
RobertO - Sro 29 Mar, 2017
Wyglada na to ze juz dziala
T.B. - Sro 29 Mar, 2017
Dzięki za szybką reakcję, ale chyba ciągle się nie rozumiemy. Chodzi o to:
Cytat: | Przekroczyłeś maksymalny limit uploadu (200 MB) |
Nie upieram się, żeby było więcej. Pytam tylko za Komorem:
Cytat: | Może tam jakieś starożytne limity na miejsce są narzucone, które w dzisiejszych czasach są zupełnie nieaktualne? |
|
|