|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Krótka historia zakupu lornetki.
Dziubiński M. - Pon 24 Kwi, 2017 Temat postu: Krótka historia zakupu lornetki. Witajcie.
Od paru tygodni oglądam sobie to i owo przez Prostaff-a 7s 8x30. Ogólnie to jestem zadowolony z niego ale mam pewną wątpliwość co do jego powiedzmy pochodzenia.
Kupiłem go na OLx za przyzwoite pieniążki. Sprzedający zapewniał mnie że jest on wygraną w konkursie radiowym i dlatego nie ma na niego f-ry zakupu. Kartę gwarancyjną Nikon Polska mam. No i ok ale mój dobry kumpel stwierdził że elektronika i takie sprzęty bez paragonu czy f-ry mogą być podróbkami z Alliexpres. Cóż stało się, zadowolony dalej jestem Wiem że problemu teraz nie rozstrzygniemy ale jak to jest z tymi podróbkami? Czy lornetki tych znanych firm też się podrabia?
RoboBat - Pon 24 Kwi, 2017
Wszystko się podrabia. Na szczęście chińczycy jak coś podrabiają to tak, żeby wyglądało na ,,prawie jak oryginał''. Zmieniają literkę w nazwie coś tam delikatnie w wyglądzie. Za sprowadzanie podrobionych produktów do kraju grożą sromotne kary i oni o tym wiedzą i nie mogą narażać na to swoich klientów a wysyłają przecież na cały świat. Jeśli to podróba to raczej nie z aliexpress , co nie oznacza, że źródło może być inne.
widoczek - Pon 24 Kwi, 2017
Na aliexpressie nie ma podróbek nikonowskich lornetek. Ten kolega jest jakiś przewrażliwiony bo o telefonach to słyszałem że podrabiają ale nie lornetki
kimek27 - Pon 24 Kwi, 2017
Może znikła partia z chinskiej fabryki, albo zrobili więcej niż zamówił Nikon i jakoś trzeba było się pozbyć towaru, i poszło w szarą strefę
Dziubiński M. - Wto 25 Kwi, 2017
Na aliexpressie nie ma podróbek nikonowskich lornetek. Ten kolega jest jakiś przewrażliwiony bo o telefonach to słyszałem że podrabiają ale nie lornetki
Widoczek pocieszyłeś mnie. Nie będę się wkręcał. Nie dopatrzyłem się jakiś dziwnych literówek na lornetce czy kartonie . Nikon to Nikon.
|
|