|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Kto używa folii poliwęglanowej na LCD?
Hazine - Sro 14 Maj, 2008 Temat postu: Kto używa folii poliwęglanowej na LCD? Prosze o opinie wszystkich uzytkownikow tych folii...Kupuje canona 40d i chce miec jakas ochrone na ten "telewiozr, a nakladka odpada, bo to dla mnie niewygode ustrojstwo.
Prosze o dane takie jak:
1. funkcjonalnosc/przezroczystosc
2. trwalosc
3. zakladanie/zdejmowanie -wygoda
4. jesli jestescie zadowoelni-to prosze tez podac link do sprzedawcy...
marekf - Sro 14 Maj, 2008
kup szkło hartowane jak mam i polecam D
MM - Sro 14 Maj, 2008
A ja taką folię wywaliłm z 5D po kilku tygodniach od nałożenia. Wnerwiało mnie ograniczenie czytelności i tak kiepskiego wyświetlacza. Drobnymi ryskami z natury się nie przejmuję a użytkuję aparat intensywnie niemal dwa lata i szybka jest prawie jak nowa.
k1caj_ns - Sro 14 Maj, 2008
Jak się nim nie rzuca ani nie trzyma w kieszeni z kluczykami od samochodu to rysek na LCD nie powinno być Odnośnie osłonki na LCD to kupiłbym sobie chętnie coś takiego :
http://allegro.pl/item357...ro_nowosc_.html
tylko do mojego szanownego 450D niedostępne
arietiss - Sob 17 Maj, 2008
Takie folie są do bani! Kiedyś nakleiłem sobie na LCD w telefonie... Zdjąłem ją po 2dniach! Strasznie ograniczają czytelność!
rafalg - Sob 17 Maj, 2008
Ja taką folię miałem na 400D chyba gdzieś koło godziny po tak mnie wk... że hej. Aparat mam ponad rok żadnej poważnej rysy na wyświetlaczu. Uważam że taka folia to badziew, słaba czytelność, odkleja się generalnie nie przydatne. Jak ktoś chce mieć super ochronę to można dokupic taka klapkę na wyświetlacz napewno bardziej praktyczna.
007areka - Sob 17 Maj, 2008
... ja nie narzekam mam poliweglan i jest ok na telefonie wytrzymal rok, na trzydziestce nie pamietam wiecej lezala w serwisie niz uzytkowlem, 40d tez okleilem i jest ok, napewno nie pogarsza obrazu( wedle moiego widzi to obraz jest taki nawet bardziejszy)...fakt te wszystkie folie to na wyrost ale nabawilem sie kompleksow jak pewnego razu mi znajoma wytyczyla przekatna swoim paluszkiem przez wyswietlacz, aze byla na plazy i mila piasek pod palcem to wiadomo ptertlen1@onet.pl http://www.allegro.pl/sho...php?uid=3360338
1. funkcjonalnosc/przezroczystosc - OK DOBRA
2. trwalosc - DOBRA
3. zakladanie/zdejmowanie -wygoda - DOSTATECZNIE
4. jesli jestescie zadowoelni-to prosze tez podac link do sprzedawcy... POWYZEJ
arietiss - Sob 17 Maj, 2008
Z folią jest jak z prezerwatywami! Dają bezpieczeńswo, zabierają przyjemność używania!
koraf - Pon 19 Maj, 2008
Używam poliwęglanu dwuwarstwowego : http://allegro.pl/item326...ystkie_lcd.html
na 5d i jestem bardzo zadowolony :
moje oceny :
1. Funkcjonalność /przezroczystość - 4+
2. Trwałość - 5
3. zakładanie/zdejmowanie - 3
4. Link : jw
pawelsz - Pią 23 Maj, 2008
jw i dodatkowo dodam, że łatwiej się czyści, niż firmowy ekranik - przy robieniu fotek często ekranik jest macany łapą lub dotykany twarzą - sprawdzone w soniaczu a350 oraz w 40D
Portal - Pon 26 Maj, 2008
ja mam naklejona taka folie poliweglanowa - jak dovbrze sie przyklei (starannie wedlug instrukcji) to wcale nie widac ze ta folia jest przyklejona - napewno nie pogarsza jakosci obrazu na LCD i lawtiej sie czysci po polcach lub dotyku policzku
Mam folie poliweglanowa dwuwarstwowa kupiona na allegro - dopiero za drugim razem nakleilo mi sie super bo za pierszym razem za szybko sie spieszylem i nie przylozylem sie do tego ( na szczescie w komplecie byly dwa arkusze)
Przed naklejeniem najlepiej LCD przetrzec np plynem do optyki i wypolerowac szmatka np z mikrofazy (taka jak do okularow i optyki) i sprawdzic czy nie ma jakiegos kurzu - wtedy najlepiej sie naklei i bedzie bardzo dobrze i dlugo sluzyc ( kumpel ma juz taka folie prawie rok i wyglada jakby dzisiaj byla naklejona - nie odsatje itp).
|
|