forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Nowy Canon 450d czy używany 40D ???

makaron - Czw 15 Maj, 2008
Temat postu: Nowy Canon 450d czy używany 40D ???
Chcę zakupić lustro i jestem w dylemacie czy wyposarzony w kilka bajerow nowy 450d czy używany 40d ktory według kilku testów robi bardzo dobre zdjecia, z tego co widzialem to oba maja podobna ocene na fotopolis, ale wole sie poradzić praktykujących a nie teoretyków????
k1caj_ns - Czw 15 Maj, 2008

Ja mam 450 D i jestem zadowolony . Osobiście niemam zaufania do używanego sprzętu ale jeśli jest to pewne źródło i masz kogoś znajomego kto Ci doradzi podczas zakupu to może warto zaryzykować.

makaron napisał/a:
40d ktory według kilku testów robi bardzo dobre zdjecia

Też tak myślałem jak kupowałem sprzęt ale teraz wiem że to jakie zdjęcie zrobisz zależy wyłącznie od Ciebie a dobry sprzęt ma to tylko ułatwiać.

MM - Czw 15 Maj, 2008

Zdecydowanie lepiej kupić 40D.
arietiss - Pią 16 Maj, 2008

Jeśli jest sprawny to zdecydowanie bierz 40D! Tylko czy potrafisz to ocenić?
MC - Pią 16 Maj, 2008

Jak wyzej. Tez nie mam zaufania do uzywek, ale 40D to jednak wyzej stawiany model aparatu. Jesli ktos Ci doradzi lub znasz osobe od ktorej chcesz kupic to sie nie zastanawiaj.
rafalg - Pią 16 Maj, 2008

MM napisał/a:
Zdecydowanie lepiej kupić 40D.

Dokładnie.

makaron - Pią 16 Maj, 2008

Szczerze to mam mozliwosc kupic przez brata (nie widziałem na żywo )uzywanego 40d za granicą w stanie wizualnie bardzodobrym, właściciel twierdzi że ma zrobione ok 2500 zdjęć, lub kupic na miejscu nawą 450d??
k1caj_ns - Pią 16 Maj, 2008

Decyzja należy już do Ciebie. Ja bym się na to nie zdecydował ponieważ wolę nowy sprzęt pomimo ,że słabszy. Odnośnie tego co deklaruje sprzedawca to nie masz nigdy pewności ile zdjęc faktycznie zrobił tym aparatem i czy nie ma z nim jakiś problemów i dlatego sprzedaje. Warto go spytać dlaczego go sprzedaje bo to zawsze pozwala nam się do tego jakoś ustosunkować.

Ja bym w tym wypadku wzią nowy aparat. Może pomyśl nad dozbieraniem do nowego 40 d bo różnica między nim a 450d wcale taka wielka nie jest. Jeśli masz taką możliwość to nie byłby to chyba głupi pomysł :wink:

mavierk - Pią 16 Maj, 2008

ja tam bym się zdecydował bez jakichkolwiek bóli, oczywiście jeśli na polskie zapłacisz za niego max 2500zł, jak koleś chce więcej, pozdrów ode mnie :)