|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - bateria zamiennik do lumix gh5
ksades - Pią 28 Lip, 2017 Temat postu: bateria zamiennik do lumix gh5 Witam czy bezpiecznym posunięciem będzie kupno tanich zamienników za 50zł z allegro do lumixa gh5? Niby na innych sklepach kosztuje 170zł zamiennik, ale jeśli kupuje się większą ilość niż 5 to robi lekka różnice.
http://allegro.pl/akumula...6885821973.html
Jar - Wto 01 Sie, 2017
Sprawdź może najpierw na 1 sztuce, czy będzie działać. Zamiennik zamiennikowi nierówny, to raz.
Dwa, chodzi o Panasonic-a. Jakaś dekadę temu stosował on złośliwą sztuczkę. Aparat wykrywał nie firmowe baterie i odmawiał współpracy z nimi. W praktyce jedne zamienniki działały, inne nie. Niezależni producenci szybko zhakowali to zabezpieczenie, ale zdarzały się cyrki. To było dość dawno. Nie wiem, jak wygląda stan obecny, czy można jeszcze w praktyce trafić na te pułapkę. Uważałbym ewentualnie na te najtańsze zamienniki.
Sam mam Panasonica FT4 i drugie aku chyba kupowałem na allegro, ale może i w jakimś normalnym sklepie wysyłkowym. To z resztą bez znaczenia, bo większość sprzedaży nowych rzeczy na allegro to obecnie i tak sklepy.
Pozdrawiam
-J.
|
|