|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Zakup lustrzanki do sklepu internetowego
Oseii - Czw 10 Sie, 2017 Temat postu: Zakup lustrzanki do sklepu internetowego Witam
Jestem całkowitym laikiem w sprawach aparatów więc postanowiłem napisać tutaj
W najbliższym czasie mam zamiar postawić sklep internetowy i w związku z tym potrzebuję dobrego sprzętu do fotografii.
W planach mam zakup zestawu bezcieniowego ( namiot + soft boxy)
Jaką lustrzankę i obiektywy polecacie?
Chciałbym przeznaczyć na aparat i obiektyw około 2000zł
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Tutejszyn - Czw 10 Sie, 2017
Oseii napisał/a: | W planach mam zakup zestawu bezcieniowego ( namiot + soft boxy) | Albo namiot, albo softboxy... Przy czym namiot to strasznie niewygodny i uciążliwy element wyposażenia studia. Popatrz sobie na stoły bezcieniowe, albo zrób sobie własną scenę z kartonu, czy czegoś, co ładnie będzie wyglądało na zdjęciu..
Obiektyw kupuje się z myślą o konkretnym zadaniu. "Sklep Internetowy" to pojęcie zbyt ogólne. Można w sieci sprzedawać zarówno igły i samoloty. Domyślam się jednak, że skoro "to" mieści się w namiocie bezcieniowym, to "to" nie będzie zbyt duże, więc obiektyw mający w zakresie 50mm powinien być OK.
Za 2000 nie masz zbyt dużego wyboru. Na Allegro znajdziesz dwie strony dość prostych aparatów dla początkujących fotografów.
Andrzej.M. - Czw 10 Sie, 2017
Tutejszyn napisał/a: | Za 2000 nie masz zbyt dużego wyboru. Na Allegro znajdziesz dwie strony dość prostych aparatów dla początkujących fotografów.
|
Potwierdzam, choć te k-50 to już "trochę" bardziej zaawansowane...
Co do namiotu - również się zgadzam z przedmówcą. Nawet jak ktoś się uprze żeby go kupić, to i tak musi go wyposażyć w tło i jakiś stolik do postawienia na nim obiektów. I nawet ( a może właśnie szczególnie wtedy) mając namiot trzeba umieć się nim posłużyć - odpowiednio oświetlić "scenę".
|
|