|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Nikon d300S czy warto jeszcze kupowac?
Raideur - Pią 11 Sie, 2017 Temat postu: Nikon d300S czy warto jeszcze kupowac? Witam, potrzebuje mala porade gdyz trafil mi sie Nikon d300S w dobrej cenie w idealnym stanie.
Nie jestem uzytkownikiem tego systemu i fajnie by by bylo gdyby ktos poradzil czy w 2017 jest sens zakupu jeszcze tej wlasnie puszki?
PDamian - Pią 11 Sie, 2017
Ujdzie
w Kielcach
Wojmistrz - Sob 12 Sie, 2017
To taka puszka trochę lepsza od D90, znaczy dziś antyk , ale jak ci 12Mpx odpowiada, to czemu nie. Pozostaje jeszcze kwestia ceny, za ile możesz ją mieć, bo jeśli mniej niż za rynkowego D7000 to chyba można brać, a jak drożej, to nie, no i jak ze szklarnią? Chce ci się szukać jeszcze szkieł pod Nikona?
komor - Sob 12 Sie, 2017
Moim zdaniem zależy do czego. Do hobbystycznej zabawy w studio jak najbardziej, może krajobraz itd. Ale wysokie ISO dziś są znacznie lepsze, więc do reporterki/koncertów średnio. Po co Ci puszka z innego systemu?
Raideur - Sob 12 Sie, 2017
Cena 900zl, wszystko w stanie idealny, uzywany przez dziadka hobbyste...
Aparat na wycieczki i takiego jaki sie "zgubi" bedzie mniej szkoda, zamierzam dokupic 35mm.
12MP wystarcza, chodzilo mi jedynie oto czy to nie krok w tylu?
PDamian - Sob 12 Sie, 2017
A skąd my mamy wiedzieć w porównaniu z czym?
Pewnie do tyłu.
W porownaniu do D3300 i tym podobnych z tej polki.
PDamian - Sob 12 Sie, 2017
Do krajobrazów to bym wolał D3300.
Jak zamierzasz aparatem także wbijać śledzie i otwierać piwo -to tylko D300.
Czy ty aby nie jesteś użytkownikiem któregoś 5D?
Posiadaczowi Canona taniej jest dokupić aparat Nikona i 35DX niż EF 35/2.
To ma byc puszka taka na co dzien...;), chcialem z nikona cos dla odmiany, i wszyscy chwala d300S ze pancerny etc...a mi na tym zalezy gdyz potrzebuje czasem wziasc na rower w gory, do zastosowan moze nie extremalnych ale raczej trudnych. W cenie po ktorej nie bede plakal jak sie gdzies rozleci.
snufkin - Sob 12 Sie, 2017
Na rower, w góry z takim klocem?
I to jeszcze z takim antykiem, czyli bez żadnej realnej przewagi nad współczesnymi aparatami z dolnej półki.
Ale twoja kasa - twój wybór.
Raideur - Nie 13 Sie, 2017
Dlatego zapytalem o pomoc specjalistow czy warto takiego kloca, czy lepiej cos nowszego z dolnej polki?
Andrzej.M. - Pon 14 Sie, 2017
Matrycowo i gabarytowo na wędrówki to niezbyt dobry wybór, jak piszą koledzy - to spory klocek, choć faktycznie pancerny.
|
|