|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Canon 70-300 f4-5.6 IS USM - luzy
atla_s - Sob 17 Maj, 2008 Temat postu: Canon 70-300 f4-5.6 IS USM - luzy Witam Mam pytanie do posiadaczy wymienionego w temacie obiektywu,kupiłem go w tym tygodniu i właściwie dopiero wczoraj zauważyłem,że poruszając nim coś w środku stuka,nie wiem czy te szkiełka tak mają czy poprostu jest to jakaś jego wada. Może być tak,że to lekkie stukanie wynika z konstrukcji obiektywu,gdyż stabilizacja tego szkła jest po części oparta na żyroskopie i tu mogą być jakieś małe luzy...hmm,już sam nie wiem. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wiadomości na ten temat,żebym w razie czego szkło mógł reklamować.
Pozdrawiam - Krzychu .
mavierk - Sob 17 Maj, 2008
robi zdjęcia? działa stabilizacja? zdjęcia wychodzą ostre? nie ma problemu z użytkowaniem?
jak tak, to po co się przejmować Moim zdaniem to stabilizacja
Arek - Nie 18 Maj, 2008
A te dźwięki dochodzą też w momencie, gdy aparat jest włączony?
atla_s - Nie 18 Maj, 2008
Do Arka: tak,nie ma znaczenia czy obiektyw jest podpięty do body czy nie,czy włączony jest aparat lub nie,dźwięk zawsze jest ten sam,lekkie pukanie,tak jakby coć miało mały luz.
sławek_38 - Pon 19 Maj, 2008
atla_s napisał/a: | tak,nie ma znaczenia czy obiektyw jest podpięty do body czy nie,czy włączony jest aparat lub nie,dźwięk zawsze jest ten sam,lekkie pukanie,tak jakby coć miało mały luz. |
Moja L-ka ma podobnie i olałem kwestię, jak powiedział Mavierk
mavierk napisał/a: | robi zdjęcia? działa stabilizacja? zdjęcia wychodzą ostre? nie ma problemu z użytkowaniem?
jak tak, to po co się przejmować Moim zdaniem to stabilizacja |
Widocznie te typy tak mają
atla_s - Pon 19 Maj, 2008
Ok.Dzięki za odpowiedź,daję sobie z tym na wstrzymanie,widocznie jak to mówią: "ten typ tak ma" i już. Pozdrawiam
Gołąb - Sob 07 Cze, 2008
Witaj.
Ja go mam od wczoraj. Nie został jeszcze zainstalowany jak zobaczyłem, że przedni zespół soczewek porusza się i słychać charakterystyczne stuki. Wystarczy podłączyć "ustrojstwo" do body i uruchomić mchanizm stabilizacji poprzez spust migawki, a stuki ucichną. W tym samym momęcie szkła zacynają "pływać". Musi to być Stabilizacja. Nie wiem jak u innych, ale w moim tak jest. Poza tym reszta ok.
Gołąb
|
|