forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Sony DSC-H3, problem z połączeniem z komputerem

LEto1988 - Nie 18 Maj, 2008
Temat postu: Sony DSC-H3, problem z połączeniem z komputerem
Mam problem z połączeniem z komputerem w przypadku tego aparatu. Działam na systemie XP z SP2, mam zainstalowane sterowniki plyty głównej, sterowniki do USB wszystkie dzialaja poprawnie. Kiedy podłączam aparat widzi "Dysk wymienny", ale gdy na niego wejde nie widzi zadnych zdjec (to w przypadku karty pamieci, kiedy zdjecia sa na pamieci wewnetrznej to zdarza mu sie je odczytac). Połaczenie z komputerem to jest totalna loteria, czasem łączy do usb i trzeba mu "pomóc" wybierajac albo opcje "Auto" albo MassStorage", ale to i tak nie zawsze działa. Wspomnę także, że nie mam zadnych problemow z połaczeniem z komputerem poprzez usb z innymi urzadzeniami, czy to telefon komórkowy, czy odtwarzacz mp3, ale to jest juz drugi aparat firmy Sony ktory mam w swoim użyciu, i sytuacja jest taka sama. Aparat firmy Canon działa bez problemu.

Sprawdzilem czy podobne objawy pojawiaja sie na innych komputerach, gdy podlaczylem go na komputerze na którym zainstalowana była Vista, za kazdym razem łączył się bez problemu. Nie do konca wiem w czym rzecz. Proszę o pomoc.