|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Canon EOS 750D Wi-Fi
Dymeckyyy - Wto 26 Wrz, 2017 Temat postu: Canon EOS 750D Wi-Fi Witam, niedawno kupiłem Canona 750D z myślą o robieniu zdjęć produktów na sklep internetowy i portale aukcyjne. Chciałbym połączyć się przez Wi-Fi żeby zdalnie robić zdjęcia. Smartfonem bez problemu się połączyłem, z wysłaniem na CANON IMAGE GATEWAY również nie ma problemu. Próbuje połączyć się z kompem przez Wi-Fi ale coś mi nie chce zaskoczyć. Przy parowaniu nie wyskakuje mi żadna sieć do wyboru. Proszę o jakieś wskazówki które pozwolą mi połączyć aparat z komputerem przez Wi-Fi tak żebym programem Digital Photo Professional mógł cykać zdalnie. Pod kablem działa, Wi-Fi nie łączy.
komor - Wto 26 Wrz, 2017
Dymeckyyy, nie napisałeś nawet jaki system operacyjny masz na komputerze. Ponieważ nie wszystko z Twojego pytania wynika, to na wszelki wypadek ustalmy podstawy. W przypadku połączenia Canona z urządzeniami mobilnymi sieć WiFi zakładana jest przez aparat foto, a urządzenie mobilne wpinamy do tej sieci. W przypadku pracy z komputerem jest odwrotne – aparat foto wpinamy do istniejącej sieci WiFi w pomieszczeniu, do tej samej (lub zmostkowanej, też działa) sieci musi być wpięty komputer. Czy Twój 750D nie widzi sieci WiFi obecnych w pomieszczeniu?
Dymeckyyy - Sro 27 Wrz, 2017
Tak dokładnie wiem o czym mówisz ponieważ podłączałem smartfona i cykałem zdalnie i rzeczywiście to canon tworzył WiFi do którego łączyłem się smartfonem. Posiadam Win 7 ( 64-bit ). Aparat widzi moje WiFi i łączy się do niego co potwierdza paląca się nieprzerwanie niebieska kontrolka w aparacie. Problem polega na tym że gdy odpalam EOS Utility gdzie jest opcja "Pair with WiFi LAN" wybieram tą opcje i nie wykrywa aparatu. A powinno wyskoczyć jak widziałem na filmikach jakichś z youtube`a model aparatu, adres MAC i coś tam jeszcze. Problem w tym że nie pojawia się tam nic.
komor - Sro 27 Wrz, 2017
Z Windowsem niestety nie pomogę, ale kolejność i sposób parowania jest prawidłowa, z tego co piszesz.
|
|