|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Bezlusterkowiec jaki wybrac
mknoe - Pon 16 Paź, 2017 Temat postu: Bezlusterkowiec jaki wybrac Pansonic gf6
Panasonic gm1
Olympus e pl6
Propozycje poprosze
Pomożecie? Straszny mam juz mentlik
komor - Pon 16 Paź, 2017
mknoe, a do czego kupujesz aparat? Zdjęcia rodzinne/wycieczkowe, czy chcesz rozwijać hobby? Zamierzasz kupić kiedyś inne obiektywy, czy interesuje Cię jeden zestaw kitowy i tyle?
mknoe - Wto 17 Paź, 2017
Narazie napewno uzytek rodzinny ale i hobby ktore mam nadzieje rozwijac dlatego mysle o optyce wymiennej z czsem poszukam jakiegos lustra do portretow itd do tej pory mialem nikona d90 z 18_105 + 50mm i sprzedalem z racji przesiadki na mniejsze gabaryty chcialbym zeby byl uniwersalny a z Nikiem po 3 godzinach na szyi noe bylo latwo
[ Dodano: Wto 17 Paź, 2017 09:45 ]
A nie ukrywam ze sklaniam sie w strone panasonic gf6 bardzo dobrze wyglada gx80 ale niestety budzet
[ Dodano: Wto 17 Paź, 2017 09:47 ]
A nie ukrywam ze sklaniam sie w strone panasonic gf6 bardzo dobrze wyglada gx80 ale niestety budzet
Ale rowniez na plus mysle jest mnogosc predefiniowanych filtrow w menu
A i jeszcze pytanie czy do tych obiektywow mozna dostac filtry na obiektyw? Typu polaryzacja lub fish eye itp
komor - Wto 17 Paź, 2017
Filtry – tak, normalne, takie same jak do obiektywów lustrzankowych, tyle że przeważnie te od bezlusterkowców Mikro 4/3 mają mniejsze średnice, a więc są tańsze.
mknoe - Wto 17 Paź, 2017
Rozumiem lecz jaki model dobrze wybrac na gm i gx mnie nie stac wie wybieram pomiedzy
Gf 6 + lampa wbudowana
Olek e pl6
Moze ktos cos dopowie bede wdzieczny
T.B. - Wto 17 Paź, 2017
E-PL6 będzie lepszy, niż GF6.
Tutaj:
https://www.optyczne.pl/2...dsumowanie.html
GF6 jest zestawiony z E-PM2 i przegrywa, a E-PL6 to półeczka wyżej.
zwirek210 - Sro 18 Paź, 2017
A nie myślałeś o Sony ?
Pewnie dostane po głowie ale za Panasonicami to nie przepadam głownie ze względu na ich specyficzny szum.
alfa 6000 bardzo fajny aparacik
Jar - Pią 20 Paź, 2017
mknoe, jeśli z Olympusa, to zamiast E-PL6raczej brałbym OMD-EM10. Tylko ze względu na wizjer, to jest duża wartość dodana jeśli chodzi o użytkowanie, zwłaszcza w terenie. Czyli wszystkie wakacyjne wyjazdy itp. Może być któraś z wcześniejszych wersji (I/II), żeby było dostępne cenowo.
Pozdrawiam
-J.
|
|