forum.optyczne.pl

Lornetki - Lornetka A-6542

Grzegorz31337 - Sob 16 Gru, 2017
Temat postu: Lornetka A-6542
Witam, proszę o pomoc przy identyfikacji okresu produkcji i przeznaczenia lornetki

Arek - Sob 16 Gru, 2017

Nic nam nie mówi sam symbol. Może jakieś zdjęcia? Producent?
RoboBat - Sob 16 Gru, 2017

Jak każdy nowy na tym forum na pewno chlopak ma problem ze wstawianiem fotek. To juz kolejny taki przypadek, który potwierdza fakt, że wstawianie fotek na tym forum jest do poprawy. Arek zrób coś z tym. Ja też bym wtedy skrzydła rozwinąl z klasykami, a tak mi się nie chce bo troszkę to irytujące jest. Naprawdę.
Arek - Nie 17 Gru, 2017

RoboBat, taki silnik forum. Nic nie zrobię oprócz zmiany całego silnika.

I trochę trudno mi uwierzyć, że jako osoba, która wie jak się wstawia fotki, masz z tym dalej problem.

A kolega próbuje wstawiać linki w stylu C:/file/ co oznacza, że nie silnik forum jest tutaj problemem.

RoboBat - Nie 17 Gru, 2017

Nie mam problemu. Ale strasznie dużo zachodu ze wstawianiem pojedynczych plików i konwertowaniem ich na mniejszy format. Sytuacja idealna to tak jak z dodawaniem fotek na olx. Robisz smartfonem w najlepszej rozdzielczości jak się da. Z poziomu aplikacji wchodzisz do galerii. Zaznaczasz hurtem 8 fotek nie martwiąc się o rozmiar. Klikasz dodaj i zrobione.
Arek - Nie 17 Gru, 2017

To jest dobry sposób na aukcje, a nie na portal fotograficzny. Ludzie wstawiając zdjęcia do działów "Nasze zdjęcia" chcą mieć kontrolę nad ostateczną wielkością, sposobem wyostrzenia itp. itd. Więc zdawanie się na automat, który po swojemu przeskaluje i coś tam jeszcze zrobi nie jest dobrym pomysłem.
goornik - Sro 20 Gru, 2017

A tymczasem o lornetce nie wiemy nic....