| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy b造skowe i o鈍ietlenie - Wyzwalanie lampy Quadralite Stroboss 36/Godox TT350 b造skiem
Jazzu - Wto 26 Gru, 2017 Temat postu: Wyzwalanie lampy Quadralite Stroboss 36/Godox TT350 b造skiem Ze wzgl璠u na to, 瞠 nie mam kompletnie do鈍iadczenia z lampami b造skowymi to mam do Was g逝pie pytanie. Czy lamp� Quadralite Stroboss 36 (Godox TT350) mo積a wyzwoli� b造skiem z wbudowanej lampy Panasonic GX7 czy potrzebny jest tutaj wyzwalacz Quadralite Navigator X?
komor - Wto 26 Gru, 2017
A dosta貫� jak捷 instrukcj� obs逝gi z t� lamp�? Jest tam co� o trybie slave? W specyfikacji na stronie http://quadralite.pl/stro...ite-stroboss-36 jest napisane:
| Cytat: | | mo磧iwo嗆 wyzwalania b造sku za pomoc� fotoceli |
Sprawd� tylko, czy mo積a prze陰cza� wyzwalanie b造skiem na pierwszy i drugi b造sk, ewentualnie czy lamp� wbudowan� w Tw鎩 aparat mo積a prze陰czy� w tryb manualny, tak 瞠by b造ska豉 tylko raz.
Jazzu - Czw 28 Gru, 2017
Napisa貫m do wsparcia Quadralite, kt鏎e bardzo szybko odpisa這 i niestety nie mo積a aktywowa� tej lampy b造skiem z wbudowanej lampy.
komor - Pi� 29 Gru, 2017
To czemu w specyfikacji jest taka informacja, 瞠 mo積a? Sprawdzisz, co na to instrukcja obs逝gi?
Jazzu - Pi� 05 Sty, 2018
"Troszk�" wsparcie techniczne Quadralite wprowadzi這 mnie w b陰d lub ja 幢e sformu這wa貫m pytanie bo uda這 mi si� wyzwoli� lamp� b造skiem z wbudowanego flasha. W aparacie Panasonic GX7 w ustawieniach lampy wystarczy w陰czy� komunikacj� bezprzewodow� (Menu/Set -> Nagr. -> Lampa b造skowa -> Bezprzewodowy -> On) a lamp� Stroboss przestawi� w tryb manualny i ustawi� fotocel� na S1 lub S2. Obiekt nie zawsze jest do鈍ietlony mam wra瞠nie, 瞠 lampa strzela za p騧no ale to zapewne kwestia mojej niewiedzy i braku umiej皻no軼i a nie ogranicze� sprz皻u
komor - Sob 06 Sty, 2018
Jazzu, skoro mamy ju� pewno嗆, 瞠 na lampie masz tryb slave z ustawieniami S1/S2, to zamiast w陰cza� w aparacie komunikacj� bezprzewodow�, w陰cz tryb manualny (zak豉dam, 瞠 da si� –�sprawd�). Wtedy lampa powinna b造ska� za ka盥ym razem odpowiednio.
|
|