|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Sigma sd Quattro - test aparatu
maciej.latallo - Czw 28 Gru, 2017 Temat postu: Sigma sd Quattro - test aparatu Zapraszamy do lektury testu bezlusterkowca Sigmy:
https://www.optyczne.pl/3...sd_Quattro.html
Wojmistrz - Sob 30 Gru, 2017
Zastanawiam się, do kogo jest skierowana oferta Sigmy.
Kiedy zacząłem przeglądać test, pomyślałem, o wow, fajna puszka i z każdą stroną mój entuzjazm stygł... aż zamarzł. Pierwsze myśli były o posiadaniu jej jako backup, no ale to nie Fuji, które kiedyś się dogadało z Nikonem co do bagnetu i produkowało np s5 pro, więc odpada. Kto przy zdrowych zmysłach będzie kupował topowe szkła Sigmy z ich mocowaniem. Po pierwszych wrażeniach obrazu jpg i potem raw myślałem o zastosowaniu studyjnym, ale też, no to wszystko jest do bani. Na koniec testu moje myśli krążyły przy zdaniu, po co w ogóle Sigma pcha się w produkcję takich maszkar?
komor - Sob 30 Gru, 2017
No też odniosłem takie wrażenie, że po pierwsze typowe matrycy mocno nadgoniły w jakości obrazowania Sigmę, a z kolei decyzja Sigmy o ograniczeniu ilości pikseli w drugiej i trzeciej warstwie to był krok wstecz.
PDamian - Sob 30 Gru, 2017
komor,
ale dzięki zmianie matrycy w Quattro mają już serię z prędkością 3,6 klatki na sekundę.
[ Dodano: Sob 30 Gru, 2017 21:12 ]
Wojmistrz, no właśnie po to się pcha żebyś kupował lustrzankowe obiektywy pełnoklatkowe do bezlusterkowca aps-c.
komor - Wto 02 Sty, 2018
PDamian napisał/a: | ale dzięki zmianie matrycy w Quattro mają już serię z prędkością 3,6 klatki na sekundę |
PDamian, nie znęcaj się. Ten korpus mógłby w ogóle nie mieć trybu seryjnego, jego użytkownicy raczej go nie potrzebują. Nie można wylewać dziecka z kąpielą, ograniczenie kluczowej przewagi tej niszowej technologii po to, żeby stała się ogólnie bardziej uniwersalna to nie był dobry kierunek.
|
|