|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Wymiana migawki w Canonie
Vilq - Wto 20 Maj, 2008 Temat postu: Wymiana migawki w Canonie To mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich!
Nie tak dawno, dawno temu mój brat, wciągnięty w manię fotografii, kupił sobie używanego Canona 10D. Aparat był po niedawnej wymianie migawki i brat razem z aparatem dostał rachunek z tej wymiany. Niestety kilka dni temu, po około 7 tysiącach zdjęć migawka zdechła znowu
Z rachunku wynika, że nowa migawka kosztuje ok 150 zł, ale zamontowanie jej i skalibrowanie już ponad 4 stówy, a taką kasą na chwilę obecną brat nie dysponuje.
Tak się składa, że akurat jutro przyjeżdża do mnie do Warszawy i chcielibyśmy połazić po jakichś serwisach.
I tutaj pojawia się pytanie: czy są w Warszawie jakieś serwisy (oprócz tego na Żytniej), w których można wymienić/naprawić migawkę w Canonie 10D?
MM - Sro 21 Maj, 2008
Nie tylko w Warszawie jest ten jeden serwis. To serwis na całą Polskę niestety i tylko tam to możesz fachowo wymienić. Skoro ma rachunek i aparat zrobił 7000 zdjęć to idźcie tam z tym rachunkiem. Na moje oko powinni to naprawić darmo w ramach gwarancji na migawkę.
Vilq - Sro 21 Maj, 2008
No, dzisiaj jeszcze sam rzucę okiem na ten rachunek, wypytam brata co i jak i spróbujemy coś powalczyć.
Dzięki.
|
|