|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Czy w Waszych Sony A7 też jest problem klikającego kółka?
tomek__ - Czw 17 Maj, 2018 Temat postu: Czy w Waszych Sony A7 też jest problem klikającego kółka? Wczoraj odebrałem nowy sprzęt i nie wiem, czy ja mam pecha, czy ten typ tak ma
Przycisk-kółko wydaje dziwne dźwięki - gdy jest dotykany lub naciskany bardzo delikatnie słychać klikanie tak jakby pod spodem była jakaś folia/blaszka. W praktyce poruszając się po menu, a tym samym trzymając kciuk na kółko słychać klikanie (bez naciskania przycisku).
Załączam filmik, trzeba nieco podkręcić głośność:
https://drive.google.com/open?id=1_oovSBRDXfllwVH2HGL7i4GzLeyMYk9N
Też tak macie? Jeśli nie, to raczej będę chciał go wymienić, bo dźwięki są irytujące.
tomek__ - Czw 17 Maj, 2018 Temat postu: Re: Czy w Waszych Sony A7 też jest problem klikającego kółka Edit: byłem w kilku sklepach, niestety inne egzemplarze tego nie mają. Dobrze, że nie używałem, bo muszę go wymienić na egzemplarz bez wad.
Arek - Czw 17 Maj, 2018
Zapytałem naszych redaktorów którzy testowali A7ki i też nie widzieli takich problemów.
tomek__ - Sro 23 Maj, 2018
Całe szczęście sklep zareagował bardzo profesjonalnie - na następny dzień roboczy po zgłoszeniu problemu miałem nowy aparat.
|
|