|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Aktualizacja oprogramowania Pentax K3II
dexdorma310878 - Sro 06 Cze, 2018 Temat postu: Aktualizacja oprogramowania Pentax K3II Cześć mam pytanie do osób którzy zaktualizowały już swojego pentaxa. Co daje ta aktualizacja, wersji 1.10. Dodam że mam obawy przed nowym oprogramowaniem, ogólnie były jakieś problemy z załączaniem aparatu, dlatego w sklepie szukałem odpowiedniego numeru seryjnego. Czy są jakieś informacje jak się spisuje po aktualizacji
Barnie - Sro 06 Cze, 2018
Przez chwilę pomyślałem, że Pentax wypuścił nowy firmware do mojego sprzętu ale nie, 1.10 to stary upgrade, wypuszczony z myślą o wsparciu KAF4.
Swoją puszkę zaktualizowałem do 1.10 jakiś rok temu, niedługo po zakupie. Nie zauważyłem szczególnych zmian, może poza tym, że poprawił się pomiar światła z pleśniakami M42 (wcześniej dość grubo prześwietlał, ale mogę się mylić, bo to były to moje początki z fotografią i wówczas nie miałem większego pojęcia z czym to się je).
Obiektyw z KAF4 (DA 55-300 PLM) kupiłem sobie długo po wgraniu tej aktualizacji. AF i elektroniczne domykanie przysłony działa bez zastrzeżeń.
Problemów z załączaniem aparatu nie doświadczyłem, ani nie słyszałem o takowych.
dexdorma310878 - Sro 06 Cze, 2018
Tak były problemy z Pentax MK3 szczególnie numer seryjny jak z linku.
http://www.komputerswiat....wniez-twoj.aspx
Barnie - Sro 06 Cze, 2018
Hmm, w artykule nie ma wspomniane nic o związku tego problemu z firmware 1.10... a takie wyniosłem przypuszczenie z Twojego postu.
Mój sprzęt, kupiony w zeszłym roku, ma o wiele wyższy nr seryjny 72*****.
Andrzej.M. - Pią 15 Cze, 2018
Swój aparat aktualizowałem jak tylko weszło 1.10 czyli jakieś 2 lata temu - nie miałem żadnych z nim problemów - wręcz poprawiło się działanie - szybko się włączał i wyłączał, zresztą jest w nim napisane że poprawia stabilność działąnia - więc polecam. Używałem do zeszłego roku, kupił ode mnie kolega i używa na koncertach - wszystko jest OK. Jeśli masz model o numerze z serii gdzie mogła wystąpić wada - to lepiej sprawdzić w serwisie. A przynajmniej się z nim skontaktować.
|
|