|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Jakie body, cyfrową lustrzankę 100-400 zł
woj1998 - Sob 28 Lip, 2018 Temat postu: Jakie body, cyfrową lustrzankę 100-400 zł Witajcie,
potrzebuje porady jaki aparat wybrać.Znalazłem ostatnio obiektyw Helios 44m4 i chciałbym kupić jakąś cyfrową lustrzankę jak najtaniej ( najlepiej do 150 zł ale tak do 400 też będzie spoko ) , która posłuży mi robić zdjęcia dla zabawy. Gdyby nie ceny kliszy wybrałbym analogowy aparat ale lustrzanka na początek też będzie ok.Szukałem czegoś w używanych lustrzankach w tym budżecie ale tyle tego jest że już się pogubiłem. Szukam czegoś z wizjerem i żeby można było ustawiać wszystko manualnie tak jak w aparatach analogowych. Chcę na początek pobawić się robieniem zdjęć, może połknę tego bakcyla i kupię w przyszłości coś lepszego. Bardzo proszę o liczne porady i wskazówki Pozdrawiam
Andrzej.M. - Sob 28 Lip, 2018
woj1998 napisał/a: | chciałbym kupić jakąś cyfrową lustrzankę jak najtaniej ( najlepiej do 150 zł ale tak do 400 też będzie spoko | Raczej analogową... albo baaardzo starą cyfrę... Moim zdaniem najlepiej z "pleśniakami" (M42 i inne z czasów analoga) współpracują Pentaxy więc jeśli uda ci się upolować K10D to powinien być dobry zakup.
|
|