|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Początek przygody z lustrzanką- Olympus e-450
Leszek333 - Pią 18 Sty, 2019 Temat postu: Początek przygody z lustrzanką- Olympus e-450 Witam,
Nie tyle ja chciałem zacząć tą przygodę co dziewczyna. Chciałaby spróbować swoich umiejętności i rozwinąć się w tym kierunku. Mam ofertę kupna lustrzanki jak w tytule Olympus e-450.
Ja w temacie jestem całkiem zielony, czarna magia dlatego proszę o wyrozumiałość.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy warto kupić tą lustrzankę? Jeszcze nie wiadomo czy zrobi więcej zdjęć niż PLN które na to pójdą.
2. Jak już przy PLN to ile warta jest/ile warto dać- na portalu jest za 300zł
3. Jeśli nie taka bo coś tam to może coś polecicie? Budżet nie jest jakoś ściśle ograniczony ale tak jak mówię nie wiadomo czy i jak będzie użytkowana.
4. Czy ta z tematu wystarczy żeby zrobić dziecku sesję i popykać urodziny babci?
5. Czy nada się do fotografowania sprzętu elektronicznego- np zrobić ładne zdjęcie czarnego laptopa zwykłym telefonem to porażka...
Dziękuję za każdą odpowiedź!
Andrzej.M. - Nie 20 Sty, 2019
Posiadając odpowiednie umiejętności każdym sprzętem zrobisz "Ładne zdjęcie laptopa" , nawet komórką... To samo z sesją... Olympus już od dłuższego czasu nie robi lustrzanek a jedynie bezlusterkowce więc sprzęt może być słabo rozwojowy. Stąd pewnie dobra cena. Pierwszy e-450 wypuszczono w 2009 roku. Ale to niezłą cena na sprzęt do nauki. Na początej wystarczy, jak złapie bakcyla - to i tak kupi później coś innego...
|
|