|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Prośba o pomoc w wyborze smartwatcha dla żony
Soniak10 - Nie 24 Lut, 2019 Temat postu: Prośba o pomoc w wyborze smartwatcha dla żony Witam wszystkich,
zamierzam kupić żonie smartwatcha w prezencie na rocznicę ślubu. Cena - +/- 1500-1600 zł, ale jeżeli dany model oferowałby coś szczególnego, to może być nieco więcej.
Czy macie jakieś doświadczenia z takim sprzętem?
Zaznaczam, że chciałbym, aby miał takie oto funkcjonalności:
- pomiar tętna
- monitorowanie pracy serca - EKG (o ile to nie mieści się w funkcji pomiaru tętna)
- krokomierz
- analiza snu i jego jakości (czas snu, fazy ...)
- dystans dzienny
Na GPS za bardzo mi nie zależy, na NFC czy innych bajerach też niekoniecznie.
To tyle na początek. Ma ktoś jakieś sugestie?
Z góry serdeczne dzięki.
Usjwo - Czw 28 Lut, 2019
Co do funkcjonalnosci to wszystkie sportowe zegarki maja to czego oczekujesz, oprocz EKG. Nie wiem czy jakikolwiek zegarek to ma.
Ja mam troche doswiadczenia z Garminami. Sam uzywam forerunner 735tx, ktory miesci sie w budzecie, ale jest typowym sportowym zegarkiem dla kogos kto uprawia triathlon lub jedna z tych trzech dyscyplin.
Gdyby nie cena to zaproponowalbym Garmina Fenix 5s, niestety kosztuje 2 razy wiecej niz zakladany budzet ;(.
Ma za to kilka innych zalet:
- mozna wgrac muzyke lub audiobooki
- duzy wybor sportow, dobry dla kogos kto jest aktywny fizycznie, a nie skupia sie na jednej dyscyplinie. Ostatni przetestowalem na nartach, calkiem porzadny monitoring aktywnosci,
- wykonanie na plus, nie jest to plasticzak jak moj 735
- mozna placic zegarkiem (bez telefonu), ale to jest ograniczone tylko do niektorych bankow.
Soniak10 - Czw 28 Lut, 2019
Dzięki. A jak u tego modelu wygląda kwestia identyfikowania czasu snu: prawidłowo rozpoznaje, czy np. myli bierne siedzenie w fotelu ze snem?
Usjwo - Pią 01 Mar, 2019
Soniak10 napisał/a: | Dzięki. A jak u tego modelu wygląda kwestia identyfikowania czasu snu: prawidłowo rozpoznaje, czy np. myli bierne siedzenie w fotelu ze snem? |
Musze przyznac ze nie wiem, poniewaz nie spie w zegarku. Cos tam mi wyswietla, ale nigdy tego nie analizowalem, podobnie jak liczby krokow. Kupilem go jako pomoc w treningach, poniewaz jest wygodniejszy of telefonu. Okazalao sie ze ma jednak pare innych przydatnych cech, jak chociazby wyswietlanie komunikatow z telefonu, wie ostatecznie uzywam go na codzien.
fatman - Sob 02 Mar, 2019
Będę sprzedawał w kwietniu swojego iWatcha 2.
Żadnych rysek. Zapasowy pasek.
5Gb pojemności. Można wgrać muzykę lub audiobooki.
Przystępna cena 749 PLN.
Więc jak ktoś jest chętny to zapraszam na PW.
MatrixSTR - Sob 02 Mar, 2019
Może zamiast smartwatcha lepiej opaskę? Ma to co potrzebujesz (oprócz EKG, chyba że w droższych modelach jest), a kosztuje o wiele mniej i ma tą zaletę że bateria wytrzymuje minimum 2 tygodnie.
hiseek - Pią 29 Mar, 2019
Ja posiadam miband 3 , liczy kroki, dystans, kalorie, posiada analizę snu, funkcję wybrania aktywności, która aktualnie robimy - np. idziemy biegać lub na spacer ustawiamy taką aktywność i liczy nam czas, kroki/km, tętno podczas aktywności i spalone kalorie. Dodatkowo jeśli ktoś dzwoni opaska wyświetla automatycznie połączenie na wyświetlaczu, dlatego nie musimy mieć telefonu pod ręką aby zobaczyć kto dzwoni.
Soniak10 - Czw 09 Maj, 2019
Ostatnio w pewnym sklepie pani zaproponowała mi coś takiego:
https://www.ceneo.pl/70524651
Czy ktoś z was ma taki lub może coś o nim powiedzieć?
|
|