|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Czy po wprowadzeniu ACTA 2 będę mógł skrytykować lornetkę ?
Wiking69 - Wto 05 Mar, 2019 Temat postu: Czy po wprowadzeniu ACTA 2 będę mógł skrytykować lornetkę ? Temat wydaje się śmieszny , chociaż nikt dokładnie nie wie jak ostatecznie będzie wyglądała cenzura internetu . Ale zakaz krytyki i walka z mową nienawiści może przybrać skrajnie nieobliczalną formę , znając zdolności europosłów . Napiszę niezbyt pochlebną opinię na temat lornetki Swarovskiego , mogę być posądzony o nietolerancję . Pochwalę Zeissa ... wybitna niemiecka lornetka . Powiedzą że propaguje nazizm i jestem faszystą . Zwrócę uwagę na luźną gumę w obudowie nowego Nikona , LGBT oskarży mnie o homofobię . Zapytam się ... dlaczego większość lornetek jest produkowana w kolorze czarnym ? . Oskarżą mnie o rasizm . Dojdzie do tego że Arek wszystkim lornetkom będzie dawał maksymalne 170 punktów , tak na wszelki wypadek .
Maciek - Sro 06 Mar, 2019
Zawsze do lornetki można będzie przyczepić pejsy - wtedy będzie OK
Wiking69 - Sro 06 Mar, 2019
Maciek nie żartuj . Dobrze że w Izraelu nie produkują lornetek , posądzenie o antysemityzm to duże kłopoty dla każdego twórcy internetowego . Już od dawna jest lista zakazanych słów i zwrotów których lepiej nie używać .
Arek - Sro 06 Mar, 2019
Zdrowy rozsądek - to jest to czym trzeba się kierować. Niezależnie od tego co twierdzą skrajne (z jednej i drugiej strony) ugrupowania.
Na Optyczne.pl na pewno nie będziemy moderować merytorycznych opinii o produktach.
kot Sylvester - Sro 06 Mar, 2019 Temat postu: Re: Czy po wprowadzeniu ACTA 2 będę mógł skrytykować lornetk
Wiking69 napisał/a: | Temat wydaje się śmieszny , chociaż nikt dokładnie nie wie jak ostatecznie będzie wyglądała cenzura internetu . Ale zakaz krytyki i walka z mową nienawiści może przybrać skrajnie nieobliczalną formę , znając zdolności europosłów . Napiszę niezbyt pochlebną opinię na temat lornetki Swarovskiego , mogę być posądzony o nietolerancję . Pochwalę Zeissa ... wybitna niemiecka lornetka . Powiedzą że propaguje nazizm i jestem faszystą . Zwrócę uwagę na luźną gumę w obudowie nowego Nikona , LGBT oskarży mnie o homofobię . Zapytam się ... dlaczego większość lornetek jest produkowana w kolorze czarnym ? . Oskarżą mnie o rasizm . Dojdzie do tego że Arek wszystkim lornetkom będzie dawał maksymalne 170 punktów , tak na wszelki wypadek . |
Wiking czy Ty aby nie przesadzasz? Rozumiem że zbliża się wiosna pora przesadzania (ale roślin) jednak to tyczy się ludzi i relacji miedzy nimi a nie sprzętów. Jak dla mnie to robisz z igły widły.
Wiking69 - Sro 06 Mar, 2019
Masz rację , przesadzam . Ale robię to celowo .
|
|