|   | 
								forum.optyczne.pl
  | 
								  | 

Cyfrowe kompakty - Co doradzacie ? 

marek1234-88 - Nie 07 Lip, 2019 Temat postu: Co doradzacie ? Który wybrac Canon PowerShot G7 X Mark II czy może Aparat PANASONIC DMC-LX15EP-K a może macie jakieś inne propozycje cena ok 2500 . Aparat do robienia zdjęć z wczasów jak i do robienia zdjęć dzieci, nie zależy mi na zoomie    Dodam ze czytałem o jednym drugim , oglądałem filmiki ale ciężko podjąć decyzje .
												 ppv - Czw 11 Lip, 2019
  a może dołóż ciut i weź Sony RX100 IV jak nie potrzebujesz dotyku, ale za to jest wizjer, bdb AF, i ciut lepsza jakosc zdjec
												 Sunders - Pią 12 Lip, 2019

| marek1234-88 napisał/a: | 	 		  | Aparat do robienia zdjęć z wczasów jak i do robienia zdjęć dzieci, nie zależy mi na zoomie  | 	  

Przy takich zastosowaniach     Jesteś pewien?    

A na czym w takim razie Ci zależy   
												 ppv - Pią 12 Lip, 2019
  hm, chyba wiadomo co jest priorytetem    najszybszy możliwy autofocus, wspomniany sony jest w tym na prawdę niezły
												 ryszardo - Pią 12 Lip, 2019
  Jeśli ograniczyłeś się do tych 2 to idź do sklepu, weź oba do ręki i sprawdź ergonomię.

Moim zdaniem G7X II ma lepszą ergonomię, a LX15 lepszy obiektyw (mimo, że zakres ma dla mnie znaczenie). Jakiś czas temu rozważałem oba, ale nie kupiłem żadnego i czekam na coś lepszego.

| 

|