|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Rekord statystyk
Arek - Nie 01 Cze, 2008 Temat postu: Rekord statystyk Miło nam poinformować, że w maju b.r. liczba Czytelników naszych amatorskich, pełnych błędów, pisanych przez ignorantów oraz subiektywnych testów sięgnęła 176 tysięcy. Dziękujemy!
Arek
MM - Nie 01 Cze, 2008
Spytam na Fotopolis ile oni mieli bo coś mi się zdaję, że...
MC - Nie 01 Cze, 2008
Narod intelektualnie upada, a optyczne.pl sa tylko tego potwierdzeniem
mnich - Nie 01 Cze, 2008
Gratulacje ! Liczymy wszyscy że rekord poczytności doprowadzi do zwiekszenia liczby tekstów/testów
Arek - Nie 01 Cze, 2008
Oni mieli najwięcej ponad 250 tys. Ale ostatnio nie chwalili się rekordami, więc pewnie teraz im trochę
spadło albo oscyluje ciut poniżej rekordu.
MC - Nie 01 Cze, 2008
Ja sie nawet domyslam, kto im zabiera grono wielbicieli...
Wujek_Pstrykacz - Nie 01 Cze, 2008
Oprócz paru malkontentów, wiecznie niezadowolonych i szukających dziury w całym to wielu jest pozytywnie nastawionych i zadowolonych. Dlatego poczytność rośnie.
jaad75 - Nie 01 Cze, 2008
Arek napisał/a: | Miło nam poinformować, że w maju b.r. liczba Czytelników naszych amatorskich, pełnych błędów, pisanych przez ignorantów oraz subiektywnych testów sięgnęła 176 tysięcy. |
Pytanie tylko, czy to oznacza, że brak w nich błędów i nie zawierają subiektywnych wtrętów...
kozidron - Pon 02 Cze, 2008
..........., to gratulacje, świetna robota i życzyć tylko większej ilości czytelników......
no i kolejnych testów.....
------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!!
Arek - Pon 02 Cze, 2008
jaad75 napisał/a: | Pytanie tylko, czy to oznacza, że brak w nich błędów |
Przy tak dużej ilości pracy i przy takiej szczegółowości testów błędów bardzo trudno uniknąć i pewnie będą się zdarzać. Choć staramy się aby ich było jak najmniej.
kijos - Pon 02 Cze, 2008
Arek napisał/a: | 176 tysięcy |
To znaczy, że na rynku jest jeszcze wielu potencjalnych czytelników. Gratuluję!
Ostegolectric - Pon 02 Cze, 2008
176 tysiecy... to mniej wiecej tyle ile ma maoje miasto ludu. hehe caly Rzeszów udało wam sie zgromadzic przed monitorami, teraz tylko czekac na Warszawę
kozidron - Pon 02 Cze, 2008
myślę, że będzie ich więcej(potencjalnych czytelników), bo ile mozna przeczytać cukierkowatych testów na fotopolis .....
----------------------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!!
Jesienny - Pon 02 Cze, 2008
Dołączam się do gratulacji jako nowo zarejestrowany na forum (choć całkiem długo już czytający).
rysiu - Pon 02 Cze, 2008
Gratulacje. Oby wraz ze wzrostem czytelników rosła świadomość fotograficzna.
migr - Sro 04 Cze, 2008
Arek napisał/a: | Oni mieli najwięcej ponad 250 tys. Ale ostatnio nie chwalili się rekordami, więc pewnie teraz im trochę
spadło albo oscyluje ciut poniżej rekordu. |
http://fotopolis.pl/index.php?n=6897
Sporo ponad te 250 tys...
MG
mavierk - Sro 04 Cze, 2008
prawda jest taka, że zarówno fotopolis jak i optyczni mogli napisać równie dobrze 300k 500k -> co to by zmieniło
MM - Sro 04 Cze, 2008
Cytaty
"Niezmiennie od lat fotopolis.pl jest jedynym polskojęzycznym serwisem, który kompleksowo i na najwyższym poziomie opisuje wszystkie ważne premiery fotograficzne."
"Wszystko sprawia, że fotopolis.pl jest bezkonkurencyjnie najważniejszym medium branży fotograficznej w Polsce."
Teksty w stylu Kim Ir Sena. Mdli mnie taki styl... Ten styl wypowiedzi jest chory, ale chłopaki walczą o życie. Jeszcze z rok i będą numerem dwa
mnich - Sro 04 Cze, 2008
MM napisał/a: | Teksty w stylu Kim Ir Sena. Mdli mnie taki styl... Ten styl wypowiedzi jest chory, ale chłopaki walczą o życie. Jeszcze z rok i będą numerem dwa |
Zabawne, zacząłem od Fotopolis, a skończyłem na Optycznych... i dalej nie szukam.
Ale IMO fotopolis ma inny charakter, więcej tam sztuki niż techniki.
mar - Czw 05 Cze, 2008
Viva Optyczne.pl !
Optyczne to moje pierwsze i jedyne forum o tematyce foto ktore sledze. Znakomite zrodlo informacji.
Duza zaleta to testy, brak dyskryminacji z racji malej wiedzy fotograficznej badz tez stawiania pierwszych krokow z aparatem , fajny klimat, zawsze ktos sie znajdzie zeby pomoc i doradzic nawet jak temat jest juz walkowany po raz setny (!), co sie bardzo czesto zdarza . Dlatego nei dziwie sie ze popularnosc stronki rosnie i mam nadzieje ze tak pozostanie
mnich - Czw 05 Cze, 2008
A ja mam czasami wrażenie że te same osoby pod innymi nickami zadają podobne/te same pytania...
kozidron - Czw 05 Cze, 2008
U mnie też fotopolis było pierwsze, długo siedziałem tam, aż kiedys przypadkowo znalazłem test obiektywu, który mnie interesował a tu pac i taka miał niespodzianka. No i najważniejsze testy (na optycznych) nie są cukierkowe, bo zastanawiało mnie, że na fotopolis zawsze wypada wszystko dobrze a jedyna i najczęstszą wadą aparatów jest źle umiejscowiony przycisk, przez co "operator" wadzi nosem, przypadkowo aktywując jakąś funkcje.
---------------------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!!
MM - Czw 05 Cze, 2008
kozidron napisał/a: | zastanawiało mnie, że na fotopolis zawsze wypada wszystko dobrze a jedyna i najczęstszą wadą aparatów jest źle umiejscowiony przycisk, przez co "operator" wadzi nosem, przypadkowo aktywując jakąś funkcje.
---------------------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!! |
Z tego to nawet tutaj się nabijałem a prywatnie rozbawiały mnie te fragmenty do łez
kijos - Czw 05 Cze, 2008
Fotopolis specjalnie mnie nie urzekło. Na test z nosem trafiłem raz - rzadko czytam testy. Jeżeli powtórzyło się to przy większej ilości modeli to może problemem nie jest zła konstrukcja aparatów tylko pechowa konstrukcja twarzy testującego (np. wyjątkowo duży nos)
komor - Czw 05 Cze, 2008
Kijos, na Fotopolis często podkreślają że dany aparat niespecjalnie nadaje się dla lewoocznych. Ja nie umiem tego ocenić, bo ślipiam prawym okiem, ale coś jest na rzeczy, bo np. myszki ergonomiczne dla leworęcznych to też jest niezły rarytas...
kijos - Pią 06 Cze, 2008
Jestem lewooczny. Testowanym EOS 40D robię zdjęcia od 09/2007. Wciskanie/przekręcanie czegokolwiek mi się nie zdarza
Paweł_G - Pią 06 Cze, 2008
Chyba po przeczytaniu takich głupot o nosach przyciskających różne przyciski Canon zdecydował się na tę blokadę tylnego kółka nastaw.
komor - Pią 06 Cze, 2008
Ale czepianie się przekręcającego kółeczka dotyczyło chyba testu Nikona D300, a może już nie pamiętam...
MM - Pią 06 Cze, 2008
Mnie jest obojętne którym okiem patrzę w wizjer - to jest podyktowane raczej kadrem i komfortem pracy np. w tłumie. Zależy też od tego na którym ramieniu wisi drugie body i staraniu się by ono mi zwyczajnie nie spadło. Nosa małego raczej nie mam i nie mam też z nim problemów przy fotografowaniu. Nie wiem kto im tam te testy pisze, ale nie są najwyższych lotów.
kozidron - Pią 06 Cze, 2008
No nie są, tym bardziej, ze szczycą się przynależnością do DIWA i jakiś czas temu chwalili się całkiem nowiutkim laboratorium do testów
------------------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!!
mk - Czw 12 Cze, 2008
To i ja dołączę do gratulujących .
Róbcie dalej co i jak robicie.
Pozdrawiam mk
kamfil06 - Sob 14 Cze, 2008
kijos napisał/a: | (np. wyjątkowo duży nos) |
a już miałem napisać o źle zaprojektowanym K10D
Arek - Pią 02 Sty, 2009
No i kolejny rekordzik padł. Wg statystyk na serwerze w grudniu odwiedziło nas 250553 Czytelników.
Bariera ćwierć miliona padła Dziękujemy.
mnich - Pią 02 Sty, 2009
Cała przyjemnośc po Naszej stronie
No i gratuluje
xneon - Pią 02 Sty, 2009
a i nie ma za co
mavierk - Pią 02 Sty, 2009
e tam, pod koniec roku rekord zostanie podwojony, że tak napiszę
xneon - Pią 02 Sty, 2009
sam będziesz te statsy podbijał
AuThoR - Nie 04 Sty, 2009
Cytat: | No i kolejny rekordzik padł. Wg statystyk na serwerze w grudniu odwiedziło nas 250553 Czytelników.
Bariera ćwierć miliona padła Dziękujemy. |
Nawet bym nie przypuszczał, że taka liczba ludzi może się przewinąć przez serwer i to w jednym miesiącu.
maput - Nie 04 Sty, 2009
Ale to liczba unikalnych adresów, czy liczba otwarć serwisu ? Bo jak to drugie to ja sam mam na koncie z 1000 ;D
RobertO - Nie 04 Sty, 2009
maput, to liczba unikalnych adresow. nie wiem co masz na mysli piszac "otwarcie serwisu" ale jesli chodzi ci o doslone ktorejkolwiek podstrony to bylo ich ponad 4.2 miliona, a jesli chodzi ci o wizyte to bylo ich prawie 700 tys.
|
|