forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Prezentacja multimedialna

janko125 - Czw 21 Lis, 2019
Temat postu: Prezentacja multimedialna
W jakim programie najlepiej wykonać prezentację multimedialną? Dodam, że nie mam dostępu do pakietu MS Office i Power Pointa.
Arek - Czw 21 Lis, 2019

Ściągnij sobie darmowy pakiet LibreOffice.
ryszardo - Czw 21 Lis, 2019

Z mojego doświadczenia:
LibreOffice jest najlepszym darmowym pakietem biurowym. OpenOffice jest dużo gorszy i należy go unikać jak ognia.

Smutna rzeczywistość jest jednak taka, że MS Office jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o funkcjonalność, przewidywalność i kompatybilność, a największe różnice są właśnie w programach do prezentacji.
Jeśli będziesz robił w jakimkolwiek innym programie i przenosił na inny komputer, to zrób z tego PDFa - inaczej igrasz z ogniem.

Alternatywa z zupełnie innej beczki to Google Docs - wystarczy dostęp do internetu i wszędzie działa tak samo. Funkcjonalności czasem mocno brakuje (na przykład jest trochę zabawy, żeby wstawić indeks górny lub dolny), ale stopniowo rozwijają i przewidywalność dużo lepsza moim zdaniem od wymienionych wcześniej darmowych pakietów.

maziek - Sob 30 Lis, 2019

Jak janko się pyta w ogóle w jakim pakiecie to różnica między libreoffice a msoffice jest dla niego jak dla kreta między khaki a sraczkowatym :) . Libre office rulez.
Arek - Nie 01 Gru, 2019

maziek, zawsze mnie ubawisz :)
janko125 - Czw 12 Gru, 2019

maziek napisał/a:
Jak janko się pyta w ogóle w jakim pakiecie to różnica między libreoffice a msoffice jest dla niego jak dla kreta między khaki a sraczkowatym :) . Libre office rulez.

Nie no nie rób ze mnie jakiegoś technologicznego jaskiniowca. Miałem w szkole MS Office, libry nie miałem, ale używałem Open Office. Wiem jaka jest różnica pomiędzy tymi programami.

maziek - Nie 15 Gru, 2019

Żarciki, nie gniewaj się :) .