|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Swift compact mk III 8x20 - czy warto kupić?
humungus - Pią 20 Gru, 2019 Temat postu: Swift compact mk III 8x20 - czy warto kupić? cześć,
to mój pierwszy post tutaj
niedawno kupiłem sobie Swift Audubon II w prawilnym skórkowym futerale, bardzo mi się podoba obraz z tej cegiełki, ale szukam jeszcze czegoś małego do kieszeni
czy 8x20 Swift compact 3 generacji warte jest 200zł? potrzebuję małej lornetki do kieszeni do obserwacji na dystansie 15-70m - tarcza łucznicza - w warunkach dziennych (coś co będę mógł nosić w kieszeni bojówek, na zasadzie scyzoryka)
czy jest tu ktoś kto miał w rękach tą lornetkę i ma jakieś porównanie w tej klasie?
czy może raczej Swift Trilyte Mark III 8 x 30 - pole widzenia o klasę szersze, takie jak w Audboun, ale mniej kompaktowa niż Compact III
Maciek - Pią 20 Gru, 2019
Jako entuzjasta strzelectwa (nie jestem myśliwym!) i pasjonat lornetek do oceny strzelania raczej polecam monokular. Mniejszy, lżejszy, można zawiesić na szyi i obsługiwać jedną ręką.
humungus - Pią 20 Gru, 2019
łucznicy bardzo PRO używają mono - i to nie są tanie sprawy, ja jestem samoukiem amatorem- bloczkowym, a w tej branży nawet na zawodach rangi miedzynarodowej zawodnicy używają zgrabnych lornetek, które noszą na sobie
Arek - Sob 21 Gru, 2019
Budżetowe rosyjskie BPC 8x30 lub trochę droższy Zeiss z Jeny 8x30 będzie też rozsądnym wyborem.
BPC kupisz za mniej niż 200 zł, a CZJ za około 300-500 zł.
|
|