forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Jaki teleobiektyw Canon dla amatora

Margola - Czw 23 Kwi, 2020
Temat postu: Jaki teleobiektyw Canon dla amatora
Witam wszystkich na forum.
Od jakiegoś czasu myślę nad dwoma obiektywami marki Canon.
Mam na myśli Canon EF 75-300MM i EF-S 55-250.
W swojej kolekcji posiadam tylko jeden 50mm dobry do portretów. Chciałabym mieć też jakiegoś dobrego zooma. Nie zawsze da się podejść do fotografowanej rzeczy więc stąd pytanie który jest doby na początek. Mam aparat 400D DIGIDAL i jest to moja pierwsza lustrzanka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Arek - Czw 23 Kwi, 2020

Rozważ ten. Jest naprawdę warty swojej ceny:

https://www.optyczne.pl/1..._obiektywu.html

ryszardo - Czw 23 Kwi, 2020

Popieram to, co napisał Arek.
Szkło optycznie dobre, a AF piorunująco szybki - żadne inne szkło nie zrobiło na mnie podobnego wrażenia pod tym względem :!:

Margola - Pią 24 Kwi, 2020

Przewijal mi się ten obiektyw kilka razy. Troszkę wyższa półka cenowa. Mam trochę ograniczony budżet i nie chce się pchać w droższe obiektywy narazie. Wolałabym poprobowac coś z tańszymi, a dopiero potem myslec o czymś poważniejszym. :)
Arek - Pią 24 Kwi, 2020

Ale to wydawanie pieniędzy 2x. Kupisz coś słabszego, nie będziesz do końca zadowolona, sprzedasz ze stratą i potem i tak kupisz docelowe szkło. Możesz oszczędzić czas i pieniądze, kupić od razu dobre szkło i cieszyć się świetnymi zdjęciami.
komor - Pią 24 Kwi, 2020

Jeśli proponowany przez Arka obiektyw jednak jest za drogi, to ten drugi proponowany przez Ciebie, 55-250, będzie o tyle lepszy, że jest to nowszy model. Co prawda bardziej plastikowy niż 75-300, ale powinien dawać ostrzejsze obrazy, o ile będziesz o niego dbać (w sensie nie będzie się tłukł po kamieniach na szlaku turystycznym :wink: ).
Arek - Pią 24 Kwi, 2020

Rozważ jeszcze to:
https://sklepbeznazwy.com.pl/canon-ef/135-obiektyw-tamron-sp-70-300-mm-f4-56-di-vc-usd-canon-4960371005539.html?utm_source=ceneo&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=obiektyw-tamron-sp-70-300-mm-f4-56-di-vc-usd-canon&Aparat%20FUJIFILM%20X-A7%20XC%2015-45%20OIS%20PZ%20SREBRNY%20GWARANCJA%203%20LATA!

Teraz jest na fajnej promocji.