|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Vortex Razor UHD 10x42
Arek - Pią 24 Kwi, 2020 Temat postu: Test lornetki Vortex Razor UHD 10x42 https://www.optyczne.pl/3..._UHD_10x42.html
Sprawdźcie jak Vorteksowi wyszedł atak na segment premium. Niektórzy z Was czekali na ten test
Abs - Pią 24 Kwi, 2020
Jest kolejny test - kciuk w górę..
ppv - Sob 25 Kwi, 2020
0 punktów econo, nie kupuję
ciekawy jestem jak wyliczane są punkty za aberracje, komę, jeszcze takie liczby jak 7.2 i 8.1, ciekawe jaka to metodologia pomiarów, hm... i czy możliwe jest w tych kategoriach 10/10
Arek - Sob 25 Kwi, 2020
Maks jest możliwy, ale jest to trudne z dwóch powodów:
1. np. w przypadku takiej CA lornetka musi ją skorygować idealnie i w centrum i na brzegu. O ile w przypadku dobrych lornetek w centrum to się udaje, to na brzegu jest to bardzo trudne.
2. ocena w tych kategoriach to średnia pomiarów wykonanych przez kilku członków redakcji. Dajmy na to, że oceny są trzy. Żeby było 10/10 wszyscy muszą dać 10/10. Jeśli choć jedna osoba da 9.5 (a najczęściej stosujemy krok połówkowy), to średnia wychodzi 9.8 i maksa nie ma.
kot Sylvester - Nie 26 Kwi, 2020
Odniosłem wrażenie że ten test to taka swoista NAGRODA POCIESZENIA dla wszystkich miłośników tego sprzętu. Zwłaszcza że ukazał się na dzień przed pewną planowaną imprezą.
No cóż na bezrybiu i rak ryba.
Arek - Nie 26 Kwi, 2020
kot Sylvester napisał/a: | Odniosłem wrażenie że ten test to taka swoista NAGRODA POCIESZENIA dla wszystkich miłośników tego sprzętu. Zwłaszcza że ukazał się na dzień przed pewną planowaną imprezą. |
A to akurat było przypadkowe
|
|