forum.optyczne.pl

Błędy w działaniu - zamieszczanie zdjęć

krikus - Sro 29 Kwi, 2020
Temat postu: zamieszczanie zdjęć
Mam problem ze zamieszczaniem zdjęć na forum w poszczególnych tematach. Po próbie wysłania posta ze zdjęciem pojawia mi się komunikat "błąd pasywny"
Co jest grane?

Arek - Sro 29 Kwi, 2020

Przed chwilą bez problemów dodałem zdjęcie.

Musisz kliknąć przycisk Odpowiedź, nie można dodawać zdjęć z poziomu szybkiej odpowiedzi.

krikus - Sro 29 Kwi, 2020

Tak własnie robię, i mimo tego nie dam rady
Arek - Sro 29 Kwi, 2020

Może za duży plik?
Jar - Nie 29 Wrz, 2024

Prosba do adminów:
Zróbcie coś ze wstawianiem zdjęć jako załączniki. To nie działa prawidłowo, albo też brak jest pełnej informacji. Jakiś czas temu kolejny raz nadziałem się na ten problem.
Obraz w formacie jpg, poniżej 1 MB. Wszystko zgodnie z instrukcją:
https://forum.optyczne.pl/attach_rules.php?f=27
I co? Guzik, nie działa. Podejrzewałem, że może instrukcja jest niekompletna i brakuje (no właśnie, hę???) informacji nt. maksymalnej wielkości obrazka w pixelach, więc na chybił trafił zmniejszałem obrazek, ale też nic, nawet przy absurdalnie małych rozmiarach. WTF?
Kolejny raz nacinam się na ten problem. Należę niestety do tych użytkowników, co nie mają zbyt wiele zdjęć do pokazania, raz na ruski rok, nie za bardzo mam też jak podawać linków, bo równie rzadko coś tam wieszam gdzie indziej w necie, nie mając własnego ww czy konta na serwerach z fotkami. Dlatego zależy mi na opcji wstawiania jako załączniki. Chciałem wtedy wstawić fotki zorzy z 12/13.08, ale po kilku próbach j.w. dałem sobie spokój, bo akurat w tamtych dniach nie miałem czasu na dalsze użeranie się.
Proszę, zróbcie coś z tym wreszcie. Aha, oryginalne obrazki (jpg) zmniejszałem przez resize w Paincie i zapisywałem ponownie jako jpg. Wydaje mi się jednak, że to powinno być bez znaczenia. Niewykluczone, że poprzednim razem, gdy miałem ten problem z załącznikami na forum, do zmniejszania (resize) użyłem czegoś innego.
Pozdrawiam
-J.