|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Lornetka zezuje.
motorotacja - Sro 10 Cze, 2020 Temat postu: Lornetka zezuje. Na początku jako nowy użytkownik i totalny amator w dziedzinie lornetek witam wszystkich użytkowników forum.
Szukałem lornetki za ok 150zł, czytałem i czytałem i wybór padł na Delta Optical Voyager II 12x50.
Proszę o podpowiedź bardziej doświadczonych, ponieważ to moja pierwsza lornetka.
Do rzeczy: patrząc przez lornetkę ciągle widzę podwójnie, normalnie jak bym miał zeza. Nie pomaga regulowanie rozstawu czy ostrości. Jest to bardzo uciążliwe i przy dłuższym patrzeniu potrafi przyprawić o bóle.
Jak myślicie reklamować? czy tak po prostu powinno być?
Pozdrawiam.
Abs - Sro 10 Cze, 2020
Lornetka jest rozkolimowana. Oddajemy albo reklamujemy. Co prawda wiele lornetek być moze i ta posiada śruby kolimacyjne, którymi można to ustawić ale ja przy braku doświadczenia i z nową lornetką bym się w to raczej nie angażował.
RoboBat - Pią 12 Cze, 2020
Jeśli jest to nowa lornetka i jest rozkolimowana to niezbyt dobrze świadczy to o jej jakości (i to nie tylko tego konkretnego egzemplarza ale ogólnie modelu). To dowód na to, że budżet 150 zł za lornetkę to zdecydowanie za mało.
|
|