|
forum.optyczne.pl
|
 |
Regulamin, Ogłoszenia i Konkursy - Zlot Czytelników Optyczne.pl
RobertO - Czw 05 Cze, 2008 Temat postu: Zlot Czytelników Optyczne.pl
Zapraszamy wszystkich do udziału w pierwszym zlocie Czytelników Optyczne.pl!
Szczegóły znajdziecie pod tym adresem:
http://www.optyczne.pl/index.php?news=1019
kijos - Czw 05 Cze, 2008
Jutro sprawdzę w notesiku, bo chyba w ten weekend mam ślub (może jak pogadam to przełożą Jak będzie wolny to bardzo chętnie się wybiorę – oczywiście jeżeli przejdę selekcję No i nad obiektywami się zastanowię... można Sigma 200-500mm f/2.8 EX DG prosić - czy raczej dać sobie spokój z takimi życzeniami?
MC - Pią 06 Cze, 2008
Na 99% bede
Czy sa jakies ograniczenia w obiektywach, czy tylko ich dostepnosc w Polsce decyduje?
RobertO - Pią 06 Cze, 2008
MC, tylko dostepnosc decyduje. ja przekazuje liste zyczen do K-Consult oni maja sie starac zalatwic ile sie da.
czemu jeszcze zgloszenia nie wyslales?
rafalg - Pią 06 Cze, 2008
Ja nawet nie wysyłam i tak się pewnie nie załapię.
igorax - Pią 06 Cze, 2008
...a ja chciałem się spytać, czy można z osobą towarzyszącą jechać??
RobertO - Sob 07 Cze, 2008
kijos, igorax napisał/a: | ...a ja chciałem się spytać, czy można z osobą towarzyszącą jechać?? |
mozna zawsze wyslac dwa zgloszenia. poki co miejsca jeszcze sa, poza tym kilka pokoi jest z lozkami malzenskimi wiec mysle ze nie bedzie problemow.
Arek - Sob 07 Cze, 2008
rafalg napisał/a: | Ja nawet nie wysyłam i tak się pewnie nie załapię. |
No jak nie wyślesz zgłoszenia, to się na pewno nie załapiesz. Na razie jeszcze miejsca są, więc nie widzę powodów aby się poddawać na starcie.
mnich - Sob 07 Cze, 2008
Panowie napiszcie dokładnie na temat tego punktu
Cytat: | 14:00 – warsztaty z profesjonalnym sprzętem do fotografii przyrodniczej (Canon, Gitzo) |
Będą jakieś body Canona i stałki ?
Arek - Sob 07 Cze, 2008
Tak. Mamy obiecanych kilka fajnych szkieł Canona i profesjonalnych statywów Gitzo.
michal1982wwe - Pon 09 Cze, 2008
Mam nadzieję, że jako mało piszący na forum optyczne.pl dostanę szansę wyjazdu. Dla mnie będzie to pierwsza taka impreza w życiu. Będzie to wówczas piękny lipcowy weekend
RobertO - Pon 09 Cze, 2008
Spokojnie. Mamy zarezerwowana dopiero polowe miejsc, wiec mozna sie smialo zglaszac
mnich - Pon 09 Cze, 2008
No to ja już wiem że się nie wybiorę. Nie dostanę urlopu na piątek, a z Wrocławia jest kawałek. Szkoda, wielka szkoda.
Może będzie okazja jeszcze kiedyś
Paweł_G - Pon 09 Cze, 2008
Skoro są jeszcze miejsca to chyba się piszę bo w tym roku nie bardzo będzie kasa na jakieś dłuższe wakacje tatrzańskie więc choć na weekend możnaby się wybrać. Pogadam tylko z drugą połówką czy nie wybierze się.
kijos - Pon 09 Cze, 2008
mnich, jakby mi nie dali to bym pracę rzucił Żarcik, ale kiedyś serio tak zrobiłem teraz już wiem, że są subtelniejsze sposoby na absencje, np. ciąża, choroba itd. A tak serio to przyjeżdżaj na sobotę. Bądź na 5:00 i będzie git
mnich - Pon 09 Cze, 2008
kijos, Naprawę bardzo chętnie bym przyjechał i zgarnął to nagrodę co ma być ufundowana.
Niestety, nie wyrobie aby dojechać. A kredytu zaufania szefa nie chcę nadużywać .
Branie urlopu na rządanie jest, że tak powiem, nie mile widziane. I to wszystko w tym temacie.
Może z Komorem i Mavierkiem, zorganizujemy jakieś konkurencyjne warsztaty
rafalg - Pon 09 Cze, 2008
mnich napisał/a: | Branie urlopu na rządanie jest, że tak powiem, nie mile widziane. |
No to współczuję szefa i takiej pracy.
mnich - Pon 09 Cze, 2008
Sama praca nie jest taka zła. Zasady gry trochę czasami nie jesne.
michal1982wwe - Pon 09 Cze, 2008
RobertO napisał/a: | Spokojnie. Mamy zarezerwowana dopiero polowe miejsc, wiec mozna sie smialo zglaszac |
No to fajnie Jak tak to już się pakuję i czekam
RobertO - Wto 10 Cze, 2008
Zostało jeszcze 12 wolnych miejsc, wiec zapraszamy!!!
rafalg - Wto 10 Cze, 2008
No to wysyłam w takim razie. A niech tam.
no to juz 11 zostalo
MC - Wto 10 Cze, 2008
mietek2008, niezbyt rozumiem Twoj post. Sugerujesz cos Optycznym?
mietek2008 napisał/a: | szukaja jeleni żeby przyjechali i płacili |
Uczestnictwo chyba nie jest obowiazkowe? Ja sie domyslam podstaw takiego tekstu z Twojej strony, ale pomine to milczeniem.
Kurcze usuneliście post mietka2008 , a już miałem dla niego fajny tekst przygotowany.
szkoda czasu na dyskusje z takim czlowiekiem, nie po to jest ten watek.
waldek - Wto 10 Cze, 2008
nie ma to jak usunac konto..widac ze ktos nie dorosl do administrowania
A ktoś inny nie dorósł do tego żeby pisać na publicznych forach.
krzysiek - Wto 10 Cze, 2008
Mnich - to na spotkanie we Wrocławiu macie już jednego chętnego. Już od dawna próbuję się do Wrocławia wybrać więc dodatkowa motywacja mi się przyda;-)
mnich - Wto 10 Cze, 2008
krzysiek, Ja zapraszam
mavierk - Wto 10 Cze, 2008
i ja :]
mavierk, a ja na zlot zapraszam, bo mnich to juz pisal ze nie da rady. a jak z toba?
Mamy jeszcze 10 wolnych miejsc.
waldek - Wto 10 Cze, 2008
rafalg napisał/a: | A ktoś inny nie dorósł do tego żeby pisać na publicznych forach. |
Jestem na wielu forach i jakos nie mam problemu z rozmowcami..uwazam ze tutaj jest jedna wielka chamska sitwa i tyle w temacie. Na dpreview tez bywam i rozmawiam z ludzmi na poziomie. Wiecej postow nie bedzie. Niektórym zalecam edukacje, bo strzaszne błedy robią jak na dorosłych ludzi. Braki w wykształceniu, ale madrzyć to sie potrafią.
mnich - Wto 10 Cze, 2008
To co tu robisz jak to takie chamskie forum?
krzysiek - Wto 10 Cze, 2008
Do wiadomości osób, które nie wybierają się własnym samochodem na zlot.
Znalazłem bardzo korzystne połączenie PKS Warszawa-Bielawy, którym można się dostać w okolice Walewic. Z Bielaw trzeba sobie urządzić spacer (2-3 km), złapać stopa, albo zadzwonić po już obecnych zmotoryzowanych w Walewicach...;-)
http://www.pks.warszawa.p..._dokad_id=11964
MC - Wto 10 Cze, 2008
waldek, bardzo dobrze, ze to juz Twoj ostatni post. Czujemy sie jednak zaszczyceni tym, ze nas odwiedziles. Wielki splendor spadl na to forum. Pokazales nam jak nalezy dyskutowac w kulturalny, merytoryczny sposob.
kijos - Wto 10 Cze, 2008
mnich, szkoda Mniejsza konkurencja
mavierk, a jak z tobą?
Do wszysktich, którzy jadą z Warszawy trzeba będzie się jakoś ustawić
[ Dodano: Wto 10 Cze, 2008 20:07 ]
BTW Wrocławia chętnie się wybiorę
mnich - Wto 10 Cze, 2008
kijos, Ciebie również zapraszamy i każdego chętnego na piwo pszeniczne i wypad z tubylcami w plener
PS: Chętnie stanął bym z Tobą w konkury
kijos - Wto 10 Cze, 2008
Nie wątpię, że będzie okazja Dyrekcja się rozkręca może konkursy fotograficzne zagoszczą na stałe na optyczne.pl
mnich - Wto 10 Cze, 2008
Konkurs w stylu: kto wyciągnie więcej ze stabilizacj K20D byłby całkiem ciekawy
Arek - Wto 10 Cze, 2008
Albo co będzie szybsze, uruchomienie się i zadziałanie stabilizacji w K20D czy rozłożenie statywu
MC - Wto 10 Cze, 2008
A dla bardziej ambitnych: wykazac, ze stabilizacja zamraza ruch fotografowanego obiektu.
kijos - Wto 10 Cze, 2008
Arek napisał/a: | czy rozłożenie statywu | i zbudowanie budki obserwacyjnej
Włąśnie pobiłem swój rekord z 683 RAWów z weekendowego focenia w Krakowie wyselekcjonowałem 203 i wywołałem w ciągu niecałych 3h. Jeszcze tylko wrzucenie na ftp
mavierk - Wto 10 Cze, 2008
ja nie moge przyjechać, bo raz, że nie mam funduszy, dwa będzie sesja poprawkowa.
kijos - Wto 10 Cze, 2008
Szkoła nie zając - na pewno słyszałeś. Pieniądze - od czego masz aparat? (nie sprzedawaj, użyj go!)
siwyyy77 - Sro 11 Cze, 2008
Arek napisał/a: | Albo co będzie szybsze, uruchomienie się i zadziałanie stabilizacji w K20D czy rozłożenie statywu |
Znaczy się doczytaliście instrukcje i już wiecie że trzeba ten ułamek sek. odczekać
Arek - Sro 11 Cze, 2008
A skąd wiesz, że nie czekaliśmy?
RobertO - Sro 11 Cze, 2008
no to jeszcze tylko 7 miejsc zostalo
goltar - Sro 11 Cze, 2008
Ja będę jechał z Gdańska autem, jeśli jest ktoś chętny się dołączyć to piszcie na PRIV.
MC - Sro 11 Cze, 2008
Bede i ja
juz tylko 6 miejsc
siwyyy77 - Sro 11 Cze, 2008
Arek napisał/a: | A skąd wiesz, że nie czekaliśmy? |
Takie moje przypuszczenie, patrząc na wasze wyniki
Arek - Sro 11 Cze, 2008
Złe przypuszczenie. I na tym poprzestańmy nie robiąc OT.
Panie i Panowie zostalo jeszcze tylko jedno wolne miejsce! Ktos chetny?
igorax - Sro 11 Cze, 2008
No ja też będę.
Monastor - Czw 12 Cze, 2008
Jak sprawa wygląda z płatnością? Nie znalazłem nigdzie na wierzchu informacji na ten temat, a nie mam niestety za dużo czasu żeby poszukać (mocno ograniczony dostęp do sieci).
RobertO - Czw 12 Cze, 2008
Miejsc wolnych brak. Wszyscy ktorzy wyslali zgloszenia jada na zlot i otrzymaja dzisiaj maila
z informacja o platnosci.
Paweł_G - Czw 12 Cze, 2008
Ufff - załapałem się jako przed ostatni
PS Czy oprócz Monastora i mnie jedzie ktoś ze Szczecina? Nie bardzo mam plan jak dojechać.
RobertO - Czw 12 Cze, 2008
Wyslalem do wszystkich na maila informacje o platnosci, a jakby nie doszla to:
Uprzejmie prosze o przelanie do dnia 25 czerwca kwoty 350zl za kazda zgloszona osobe na konto:
Bank BPH
51-10600076-0000326000406207
Dane odbiorcy:
CO-NET Robert Olech
ul. Zwirki i Wigury 11/34
83-000 Pruszcz Gd.
Tytul przelewu:
zaplata za uczestnictwo w zlocie Optyczne.pl
Jezeli przelewacie z czyjegos konta to prosze podac tez swoje imie i nazwisko w tytule przelewu!!
Wujek_Pstrykacz - Pon 23 Cze, 2008
Będzie możliwość pokazania jakichś fotek, prezentacji czy coś tym podobnego?
RobertO - Wto 24 Cze, 2008
bedziemy mieli sale konferencyjna na kilka godzin. wszystko zalezy czy czas na to pozwoli
Wujek_Pstrykacz - Wto 24 Cze, 2008
Pytam bo można by przygotować pokazy swoich fotek, jak ktoś może oczywiście.
RobertO - Sro 25 Cze, 2008
Tym ktorzy jeszcze nie przelali pieniedzy za zlot przypominam o mijajacym terminie platnosci
volomin - Nie 29 Cze, 2008
Witam.
Skoro minął już termin wpłat za zlot jest pewnie znana lista osób której jadą.
Wyjdę wiec z taką mała inicjatywą...
Chodzi o transport, czy jedzie ktoś z okolic Gliwic, Katowic, Bielska-B?
Kto jest chętny na transport samochodem lub z kim można się zabrać?
Pstrykacz widzę, że jesteś z Tych, a to też niedaleko... co sądzisz?
Przemawia przeze mnie argument finansowy, bo można trochę zaoszczędzić, a poza tym razem raźniej
Wujek_Pstrykacz - Nie 29 Cze, 2008
Możemy się dogadać w kwesti transportu.
Victor - Pon 30 Cze, 2008
Witam wszystkich !
Przyłaczam sie również do pytania na temat transportu do Walewic.
Ja wybieram sie z lubelskiego. Czy jest ktoś z tych okolic - jeśli tak proszę
o komentarz. Wspólnie zawsze ciekawiej no i moze troche taniej.
michal1982wwe - Sro 02 Lip, 2008
Ja jadąc na zlot odwiedzę po drodze Żelazową Wolę, Nieborów i Arkadię żeby zrobić sobie fajne wakacje. Ciekawe tylko jaka będzie pogoda. Bo na razie jest super. Pozdrawiam wszystkich uczestników zlotu. Ja już nie mogę się doczekać
RobertO - Czw 03 Lip, 2008
Kilka osob zrezygnowalo i mamy 5 wolnych miejsc
Zatem jesli ktos jest chetny na wyjazd to zapraszamy.
timi1970 - Czw 03 Lip, 2008
dla mnie dwa miejsca proszę
timi1970, wyslij prosze zgloszenie na maila szczegoly masz podane na stronie
http://www.optyczne.pl/index.php?news=1019
bo inaczej mi sie burdel zrobi
timi1970 - Czw 03 Lip, 2008
OK wieczorkiem wyślę, tylko zastanowię się nad obiektywami
no to 3 miejsca nam zostaly
jarecki_jg - Nie 06 Lip, 2008
Witam. Kto z dolnego śląska tj. okolic wrocław, jelenia góra, legnica, włbrzych lub tp. wybiera się się na zlot do Walewic? O ile to mozliwe chciałby sie z kims zabrac i wrócic, oczywiscie pod względem $ dogadamy się.
Oczekuję wiadomosci w tej sprawie
pozdrawiam Jarecki_jg
jarecki@1gb.pl
Monastor - Sro 09 Lip, 2008
A mnie się sprawa dotarcia na zlot komplikuje. Nie wiem czy ktoś jeszcze jedzie ze Szczecina, a w sumie i tak niewiele by mi to dało bo najlepiej żebym 25-tego pojawił się w Poznaniu i zobaczył wyniki rekrutacji na studia, a przy okazji może złożył papiery. Dobrze, że 25 wszystko wieczorem się dzieje na zlocie. Jedzie ktoś z Poznania?
MC - Czw 10 Lip, 2008
A ja mam nastepujaca propozycje.
Wyjezdzam ze Slupska w piatek ok.9 rano. Droga przez Bytow-Chojnice-Tuchole-Torun-Wloclawek. Identycznie droga powrotna. Dodatkowa atrakcja - przerwa w Toruniu na plenerek treningowy lub pozegnalny.
timi1970 - Czw 10 Lip, 2008
Ja będę wyjeżdżał w piątek po południu z Leszna przez Gostyń, Jarocin, Rychwał, Turek, Uniejów, Łęczycę. Mam ewentualnie dwa miejsca. Powrót tą samą trasą.
kijos - Czw 10 Lip, 2008
Można wziąć ze sobą psa?
jaad75 - Pią 11 Lip, 2008
kijos napisał/a: | Można wziąć ze sobą psa? |
PS-a?...
RobertO - Pią 11 Lip, 2008
kijos napisał/a: | Można wziąć ze sobą psa? |
Jakby nie patrzec to jest PAŁAC Walewice, wnetrza sa zabytkowe wiec jakos nie widze biegajacego po nich psa.
jarecki_jg - Pią 11 Lip, 2008
Ja zapytam raz jeszcze, kto z dolnosląskiego wybiera się na zlot do Walewic i ma miejsce w pojeździe?
Jak pisałem poprzednio nie chce jechac na krzywego i sa to kwestie do dogadania się.
Prosze kolegów o wyrozumiałość, ponieważ pojazd musze pozostawic na ten weekend małżonce, która jest w zaawansowanej ciąży.
Tak z ciekawostek chciałem by pojechała ze mną ale boi sie ze na zlocie może urodzić. W takim przypapdku mysle ze był bym niekwestiowanowanym lliderem w konkursie na najbardziej niespotykane zdjęcie.
To tak dla zartu .
Pozdrawiam oczekujac na jakąś informacje.
kontakt jarecki@1gb.pl
kijos - Nie 13 Lip, 2008
RobertO napisał/a: | Jakby nie patrzec to jest PAŁAC Walewice, wnetrza sa zabytkowe wiec jakos nie widze biegajacego po nich psa. |
Nie po takich pałacach psy biegały
Miałem zamiar do nich dzwonić i negocjować ale opiekun się znalazł
Jak ktoś będzie miał to chętnie pokażę kilka technik "na żywo" (dostałem maile i pw od użytkowników forum z pytaniami dot. obróbki).
kamfil06 - Pon 14 Lip, 2008
kurde...
fajnie macie,
ja w piątek szkołe kończe a przede mną wielkie nic
( poza przyjazdem kumpla z polski )
tak z ciekawości się zapytam,
co zrobicie jak któryś z wypozyczonych
obiektywów będzia miał jakiś upierdliwy bf/ff
michal1982wwe - Czw 17 Lip, 2008
Już tylko 8 dni do zlotu ;]
Monastor - Sob 19 Lip, 2008
Wie ktoś jak najłatwiej dotrzec z Kutna do Walewic? Do Kutna mam znośne połączenie kolejowe, a dalej sam nie wiem co robic. Taksówką na pewno zapłaciłbym dużo. Może jakiś PKS tam jeździ? Ostatecznie może doszedłbym piechotą, ale to wygląda na kilkadziesiąt kilometrów marszu... innymi słowy, kawał czasu
MC - Sob 19 Lip, 2008
Monastor, a o ktorej bylbys w Kutnie?
Monastor - Sob 19 Lip, 2008
MC, mam dwa w miarę dogodne połączenia, jeden pociąg dojeżdża do Kutna o 15:43, drugi o 17:37 To są godziny najbliższe czasowi rozpoczęcia zlotu.
Oczywiście są też wcześniejsze i późniejsze. Mogę byc w Kutnie o 9:48 10:42 11:49 12:41 14:22 15:23 20:17 lub 20:35
Najlepiej wygląda ten, co dojeżdża o 15:43, nie ma przesiadek i wygląda na to, że jest czas żeby spokojnie dojechac do Walewic.
MC - Sob 19 Lip, 2008
Mysle, ze sie uda
jarecki_jg - Pon 21 Lip, 2008
Timi1970 o której wyjeżdzasz z Leszna, czy twoja oferta odnośnie miejsca jeszcze aktualna?
o 12.30 mogłbym byc w Lesznie na dworcu PKS.
Daj znać, podrawiam jarecki_jg
Paweł_G - Pon 21 Lip, 2008
Ale macie fajnie - a ja w czwartek muszę jechać do Szwecji po cholerne blachy dachowe więc będe miał atrakcji co niemiara
WENTYL - Sro 23 Lip, 2008
Witajcie!
Jadę na zlot swym samochodem (4 miejsca wolne) z Żagania podobna trasą jak timi1970 czyli też przez Leszno, Gostyń, Jarocin, Rychwał, Turek, Uniejów, Łęczycę. Z Żagania lecę na Szprotawę, Przemków, Głogów, Wschowę i wspomniane Leszno dalej jak timi1970 czyli tzw. 12. Jest mozliwa mała korekta trasy jeśli by sie ktoś pisał na przejazd. Piszcie bo 6h jazdy samemu troche nudnawo, a tak zawsze można pogadać o przysłonach i migawkach
wentyl
piszcie na: flins@op.pl
Marcin71 - Sro 23 Lip, 2008
Witam Kolegów!
Mam pytanie odnośnie dojazdu na Zlot Optyczne.pl.
Czy jedzie może ktoś samochodem z południowej Polski, konkretnie z Cieszyna lub pobliskich miast (Bielsko-Biała, Katowice) i ma wolne miejsce? Oczywiście dorzucam się za transport.
Kontakt mckmarcin@wp.pl
Wujek_Pstrykacz - Czw 24 Lip, 2008
MC zawsze możemy zaopatrzyć się przed wyjazdem.
MC - Czw 24 Lip, 2008
No wlasnie. Trzeba bedzie zrobic jakis zapas po drodze.
Czy ktos orientuje sie o ile wczesniej mozna przybyc, zeby z palacu nie przegonili?
Ja będę koło 17-tej. Zawsze można rozejrzeć się po okolicy.
MC - Czw 24 Lip, 2008
Ja chyba 15-15.30. Najwyzej sobie poczekamy
MC jeśli możesz to wyślij mi na priva numer telefonu do kontaktu. Jakbym był wcześniej to możemy się wtedy łatwiej znaleźć.
[ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 21:20 ]
Co ze sobą należało by wziąść. Oprócz sprzętu oczywiście.
michal1982wwe - Czw 24 Lip, 2008
No to jedziemy do Walewic Do zobaczenia na miejscu
muad - Pią 25 Lip, 2008
Mi pozostaj żczyć udanej zabawy i ciekawych ujęć. No i czekamy na wrażenia.
goltar - Nie 27 Lip, 2008
I Zlot Czytelników Optyczne.pl zakończony. Do dyskusji na temat zlotu oraz prezentacji zrobionych zdjęć zapraszam do TEGO TEMATU.
|
|