|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Cennik usług foto
heding - Nie 08 Cze, 2008 Temat postu: Cennik usług foto Czy ktoś zarabiający mógłby mnie oświecić, jak to wygląda w praktyce?
1.
Tzn. np obsługa wesela czy innej imprezy..
2.
Cena za fotkę opublikowaną w prasie.
3.
Różnica między ceną fotki zamówionej a ceną fotki niezamówionej, ale opublikowanej.
Jeżeli znacie jakieś inne podkategorie to proszę o dodanie.
Jeżeli to jakaś wielka tajemnica to proszę o kontakt na PW..
Chodzi mi tylko o prace zlecone a nie zatrudnienie na stałe.
mavierk - Nie 08 Cze, 2008
http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
heding - Nie 08 Cze, 2008
dzięki mavierk
ale bardziej chodziłoby by mi o coś z życia wzięte a nie takie tabelki...
komor - Nie 08 Cze, 2008
Z życia to ci pewnie nikt nie powie, a zresztą co to za różnica. Widziałem rachunek na 10 zł za fotkę, słyszałem o fakturze na 100.000 zł. Pomaga Ci to w czymś, Heding?
heding - Nie 08 Cze, 2008
widzę że niepotrzebnie zadałem pytanie....tak jak wiele innych na tym forum... grunt to się dobrze bawić...
Prosze o zamknięcie tematu.Kropka. Więcej pytań nie mam.
kijos - Pon 09 Cze, 2008
Jaka tajemnica? Kontaktujesz się fotografem jako klient/zleceniodawca i dowiadujesz się wszystkiego. Jak będziesz bardzo ciekawy to w ten sposób możesz wybadać fotograficzne zarobki ludzi piszących na tym forum - namiary znajdziesz w Internecie Najlepiej porozmawiać przez telefon. Jak ktoś będzie się jąkał i zastanawiał to prawdopodobnie nie ma większego doświadczenia. Ci którzy wychodzą na swoje terminy mają pozajmowane na długo do przodu. Pamiętaj też, że jeżeli zapewniasz kilka zleceń, dłuższą współpracę to cena może drastycznie spaść.
Jesienny - Pon 09 Cze, 2008
Nie ma co się boczyć, dostałeś adres z minimalnymi stawkami, a życie je zweryfikuje. Moje doświadczenia są podobne jak Komora - fotka często jest tyle warta ile zechce za nią zapłacić klient. Ten cennik powinien być Tobie pomocny na tyle by ustalić własne ceny, a klienci Ci je zweryfikują.
|
|