|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Całkowicie nowy, potrzebujesz sugestii dla początkujących
hinteshbro7 - Pon 07 Wrz, 2020 Temat postu: Całkowicie nowy, potrzebujesz sugestii dla początkujących Całkowicie skończyłem, używając telefonu komórkowego tylko do zdjęć. Próbowałem przekonać moją żonę, by pozwoliła mi zdobyć lustrzankę cyfrową, aby uchwycić lepsze chwile i móc zrobić odbitki, które wyglądałyby dobrze na 4x6.
Właśnie urodziło się nasze pierwsze dziecko, więc staram się robić portrety, a także lubię robić zdjęcia, kiedy jedziemy na wakacje i całkiem duże samochody.
Szczerze mówiąc, mój budżet jest bardzo niski, mając tylko dziecko. Żona zasugerowała, że 400 dolarów wydawało się strome, ale nie rozumie fotografii i nie kosztuje tak dużo, jak to się dzieje.
Przeglądałem niektóre strony i znalazłem kilka aparatów, ale nie jestem pewien, czy byłyby dobre na początek, a także nie wiem, która marka jest lepsza. Wszelkie porady dotyczące poniższych opcji byłyby świetne.
Nikon D5100 DSLR Znalazłem odnowiony przez firmę Nikon za 299 dolarów, jest wyposażony w obiektyw 18-55 mm f / 3,5-5,6G AF-S DX (VR).
Aparat DSLR Nikon D3300 z obiektywem 18-55 mm (czarny) 400 USD
Aparat Nikon D3400 DSLR z obiektywem 18-55 mm (czarny) 500 USD
Aparat Canon-EOS 1300D / T6 18 MP DSLR + obiektyw 18-55 mm 320 USD,
Wszelkie inne opcje, których może mi brakować lub rady i sugestie są bardzo mile widziane.
Dzięki.
|
|