forum.optyczne.pl

Wolne tematy - zdjęcia z wysokości

gabigv - Czw 01 Paź, 2020
Temat postu: zdjęcia z wysokości
Czy jak macie jakiś pomysł na ujęcie z góry - bez drona - to administratorzy nie robią Wam problemów z wpuszczeniem na dach, strych czy inną kondygnację na samej górze?
Przecież takie wyjście nikomu nie wadzi :zalamany: A w praktyce okazuje się, że ciągle mają jakieś uwagi i pretensje.
Trzeba chyba będzie pójść tropem kibiców i stawiać własny dźwig, rusztowanie albo coś w ten deseń. Ale wtedy pewnie należałoby się spodziewać jakiegoś mandatu, bo to samowola budowlana xD

Negatyw - Czw 01 Paź, 2020
Temat postu: Re: zdjęcia z wysokości
gabigv napisał/a:
...
Przecież takie wyjście nikomu nie wadzi...
Jak to nikomu nie wadzi? A jak spadniesz na kogoś kto będzie przechodził chodnikiem? Albo jak wypadnie Ci obiektyw i spadnie komuś na głowę? Będzie odpowiadał administrator, że Cię tam wpuścił.
gabigv - Pon 05 Paź, 2020

Nie za dużo tych "jeśli"?
Równie dobrze można zakazać dronów w ogóle - bo jak się zepsuje i spadnie komuś na głowę? Zresztą, skoro nie wpuszczają, to ludzie sobie radzą w inny sposób. Podstawi ktoś rusztowanie albo wynajmie dźwig i co? Też mu może coś wypaść z wysokości :roll:

Negatyw - Pon 05 Paź, 2020

Gabigv, czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem, że w każdym innym przypadku to nie spadnie nic na głowę. W każdym innym przypadku nie będzie pociągnięty do odpowiedzialności administrator budynku.
maziek - Pon 05 Paź, 2020

Negatyw, z odkurzaczem też dyskutujesz ;) ?
towner - Pon 05 Paź, 2020

no przecież można wynając podnosnik, nawet o tym niedawno myślałem, ale tak naprawdę od czasu pojawienia się masowo dronografii ujęcia z góry spowszedniały i nie mają już takiej siły rażenia.
Negatyw - Wto 06 Paź, 2020

maziek napisał/a:
Negatyw, z odkurzaczem też dyskutujesz ;) ?

Gabigv jest odkurzaczem? Ooo... :o To najwyższy czas bym wymienił mojego starego zelmera na nowszy model.

DarkRaptor - Wto 06 Paź, 2020

Nom. Ostatnio forum zalewa armia botów, rejestrujących się i wbijających jako pierwszy post jakiś niezwykle filozoficzny tekst... "co sądzicie o broni palnej?", "co wyróżnia DSLR?", "jaką drabinę kupić?"... chyba mechanizmy rejestracji trzeba jakoś zaostrzyć ;)
towner - Wto 06 Paź, 2020

a potem pojawiają się boty zwalczające boty i poniżają boty, które są takie jakieś organiczne jak nie boty.
Negatyw - Wto 06 Paź, 2020

Jeżeli bot to program, który naśladuje lub imituje działania człowieka to raczej gabigv nie jest botem. Bo jeśli jest botem, to jaki jest sens by dawać mu ostrzeżenia?
taczek - Sob 31 Paź, 2020

dron jest najwygodniejszy i fajnym sposobem na ujęcia no chyba ze stać cię na wynajecie helikoptera
Preskaler - Sob 31 Paź, 2020

Nooo... nie koniecznie helikopter jest potrzebny. Wiele lat temu człowiek radził sobie w inny, mniej kosztowny sposób. Wystarczył duży latawiec.
widlo - Sob 29 Maj, 2021

ja lubie chodzić na pagórki i znich fajne zdjęcia się robią :P )