|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Wzrokowiec . com
Wiking69 - Sro 14 Paź, 2020 Temat postu: Wzrokowiec . com Wzrokowiec ... czytam , lubię , doceniam . Tylko nie wiem kto jest autorem ? . Oraz kto organizuje wasze spotkania .
Volver - Czw 15 Paź, 2020
Blog założony przez forumowicza o nicku Marlut. Tak w opozycji do poglądów w kwestii istotności parametru "ostrość w lornetkach i jej źródło". No i z miłości do sprzętu optycznego, rzecz jasna.
Wiking69 - Czw 15 Paź, 2020
Volver ... dziękuję za odpowiedź . A wasze mini festiwale lornetkowe gdzie organizujecie ? . Każdy może przyjechać ?
RoboBat - Czw 15 Paź, 2020
Noo. Pamiętam jak Marlut się obraził jak dostał bana.
Abs - Czw 15 Paź, 2020
Wzrokowiec działa w Warszawie i jak sądzę tam są spotkania. Mam wrażenie, że Wzrokowiec ostatnio trochę zwolnił... Co do ewentualnych spotkań proponuję kliknąć w "Kontakt" na stronie Wzrokowca i zadać pytanie Marlutowi.
Wiking69 - Czw 15 Paź, 2020
Dzięki Abs ... Mam nadzieję że to nie jest elitarny Biznes Center Club . Powiedz Abs jakim cudem udało Ci się pomóc 222 razy . Ja też się staram ale mam tylko 11 .
Abs - Pią 16 Paź, 2020
Wiking dawno nie kontaktowałem się ze Wzrokowcem, wcześniej napisałem z 2 recenzje , wygrałem jeden konkurs ale nigdy nie byłem na spotkaniu z powodów geograficznych.. (były dla chętnych ). Marlut był otwarty na współpracę i może nic się nie zmieniło....
Co do liczby "222"... żartobliwie napiszę "chcieć to móc". Im lepiej znasz rynek i potrafisz oceniać potrzeby poszukującym tym częściej będziesz "pomagał". Moje zainteresowania nieco stopniały, przestałem liczyć i może dlatego liczba ta zatrzymała się już jakiś czas temu.
Lech149 - Sob 17 Paź, 2020
Wiking69
Myslę , że Abs jest na Forum conajmniej 10 lat , a Ty może dwa . I to cała tajemnica .
Wiking69 - Sob 17 Paź, 2020
Lechu 149 ... Abs pisze bardzo merytorycznie , konkretnie i na temat . A ja ... tak bardziej o dupie Maryni .
Lech149 - Sob 17 Paź, 2020
To nie dziw się , że nie pomagasz .
Abs - Sob 17 Paź, 2020
Myślę, że można się zapowiedzieć i wbijać http://wzrokowiec.com/archiwa/6196
Wiking69 - Sob 17 Paź, 2020
Niestety Abs , spotkanie zostało przełożone , a chętnie bym pojechał .
kot Sylvester - Nie 18 Paź, 2020
Wiking69 napisał/a: | Niestety Abs , spotkanie zostało przełożone , a chętnie bym pojechał . |
Spoko w pueblo, co się odwlecze to nie uciecze. Głowa do góry choć ciemne chmury (to moje pod wpływem chwili).
Myślę że Marlut sprzęcik może prze chwile potrzymać więc jest szansa że Wam się spotkać uda.
Jan55 - Pią 28 Maj, 2021
Czy ktoś coś wie dlaczego strona wzrokowiec.com nie działa? Nawet na amerykańskim birdforum o to pytają. Może kolega Marlut coś wie.
Wiking69 - Pią 28 Maj, 2021
Faktycznie nie ma . Jak nie wiadomo o co chodzi , to na pewno chodzi o kasę .
Jan55 - Pią 28 Maj, 2021
Szkoda,że prowadzący wzrokowca nie podaje wiadomości co się stało. Pozostaje niedosyt bo była to jakaś przeciwwaga informacyjna dla optycznych. Ale może to chwilowe.Oby.
kot Sylvester - Sob 29 Maj, 2021
Jan55 napisał/a: | Czy ktoś coś wie dlaczego strona wzrokowiec.com nie działa? Nawet na amerykańskim birdforum o to pytają. |
Jan55 od trzech tygodni próbuję się coś dowiedzieć ale niestety na razie bezskutecznie.
Mam nadzieję że nie dotknęła Wzrokowca taka tragedia jaka spotkała Forum Przyroda.
Ps. Nie wiedziałem że Amerykanie nas czytają, no chyba że to Polonia.
albert56 - Sob 29 Maj, 2021
Cytat: | Mam nadzieję że nie dotknęła Wzrokowca taka tragedia jaka spotkała Forum Przyroda. |
A właśnie wiesz może dlaczego tak się stało?
Chodzi mi o forum przyroda rzecz jasna
kot Sylvester - Sob 29 Maj, 2021
albert56 napisał/a: | Cytat: | Mam nadzieję że nie dotknęła Wzrokowca taka tragedia jaka spotkała Forum Przyroda. |
A właśnie wiesz może dlaczego tak się stało? |
Ponieważ spalił się serwer w Strasburgu (wiele portali ucierpiało).
Trwa zbiórka:
https://zrzutka.pl/nnjyys
Możliwe, że Admin przywróci forum, ale dużo danych zostanie straconych.
Dzięki za informacje kocie. Mam nadzieje że ze wzrokowcem tak nie będzie.
Jan55 - Nie 30 Maj, 2021
Też byłem zdziwiony zapytaniem o Wzrokowca na Birdforum, ale widzę, że w swoich rozprawkach o lornetkach bardzo wspierają się wynikami testów z Optycznych vel Albinos. Uważają nawet, że to jedyny portal na świecie gdzie testy są przeprowadzane "naukowo" a nie na oko i organoleptycznie. Tym bardziej, że wyniki na oko są jakie są bo każdy widzi inaczej co nie znaczy, że są złe, ale w porównaniu z wynikami kolegi Arka możemy je skonfrontować i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Uważam, że takich forów powinno być więcej bo tym sposobem mamy możliwość pogłębiać swoją wiedzę. Zniknięcie, oby czasowe, forum Wzrokowca i Przyrody jest dużą stratą dla forumowiczów.
Arek - Sro 02 Cze, 2021
Bo pewne rzeczy należy mierzyć, a inne oceniać na oko. Takie życie
Jan55 - Czw 12 Sie, 2021
Czy coś wiadomo na temat "Wzrokowca"? Czy raczej marne szanse na odnowienie, nawet w okrojonej wersji.
dar1981 - Pią 03 Wrz, 2021
Może komuś się przyda taka instrukcja:
1. wchodzimy na stronę https://web.archive.org/
2. w oknie wyszukiwania wpisujemy www.wzrokowiec.com
3. w wynikach wyszukiwania wybieramy kalendarza 2 marzec -> klikamy na godzinę
4. możemy przeglądać artykuły archiwalne z niedziałającej już strony.
Jan55 - Pią 03 Wrz, 2021
dar...dzięki za informację.
Szymongroch - Nie 24 Paź, 2021
I co cisza o Wzrokowcu?
Jan55 - Nie 24 Paź, 2021
Ano cisza. Reaktywacji chyba nie będzie , a szkoda.
|
|