|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jakiego wybrać Canona? Który najlepszy?
Agatka_ - Pon 09 Cze, 2008 Temat postu: Jakiego wybrać Canona? Który najlepszy? Witam,
Robieniem zdjęć zajmuje się amatorsko od kilku lat. W obecnej chwili poszukuje aparatu (najlepiej Canona) i chcę zaciągnąć waszej opnii. Zazwyczaj robie zdjęcia ludziom, roślinom, zwierzętom. Często korzystam z funkcji makro. Na kupno aparatu mogę przeznaczyć do 1000 zł.
Jaki polecacie?
Będę bardzo wdzięczna za wasze opinie. Czekam na odp.
Pozdrawiam, Agata
michalwisnia - Pon 09 Cze, 2008
Zwróć uwagę na CANON A720 i S5IS
Daimon - Pon 09 Cze, 2008
Skoro masz do wydania 1000 zł, to Canon S5IS jest w Twoim zasięgu. Dobre zdjęcia, sprawny i szybki autofocus, udany tryb makro i super makro(od 3 cm), a przy tym wszystkim jeszcze możliwość nagrywania dobrej jakości filmów z dźwiękiem stereo- ten aparat ma sporo atutów. Miałem okazję używać go cały dzień- bardzo udany model.
Tutaj więcej na jego temat, w teście uzyskał wysoką ocenę - http://www.optyczne.pl/49...dsumowanie.html
Ceny - http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/192043
Agatka_ - Pon 09 Cze, 2008
Do Daimona.
Właśnie czytałam o Canonie S5 IS i trochę mnie to wszystko zmartwiło. Niby jest bardzo delikatny, dekiel szybko odpada, występują szumy. Poprostu nie chcę wyrzuć pieniędzy w błoto i to pewnie dlatego takie uwagi, ale i tak dziękuję za odp.
Indonaro - Pon 09 Cze, 2008
a w jakim nie występują?
Niedawno stałem przed podobnym wyborem i powiem Ci, że wiele osób, które naprawdę wiedzą o co chodzi w te klocki polecało Canona.
Jak na mój gust napewno nie wyrzucisz pieniędzy w błoto
Tosiek_123 - Pon 09 Cze, 2008
Cześć, jestem tu nowy, obecnie posiadam Olka C-700 i wydaje mi się, że czas na zmianę. Dużo czytałem, nie tylko na tym forum, byłem w sklepie na "pomacaniu" i wydaje mi się, że S5 to dla mnie odpowiedni wybór. W okolicach 1000 zł widzę jeszcze Pana FZ18. Te aparaty na chwilę obecną wydają się być godne polecenia.
Fotografuję (uczę się) w sumie wszystko: ludzie, krajobrazy, przyroda, przedmioty, próbuję makro i panoramy.
Pytanie do bardziej doświadczonych, czy w porównaniu do mojego obecnego aparatu będę widział różnicę w jakości fotografii? Może ktoś z posiadaczy S5 pokaże kilka fotek zrobionych tym aparatem, w sumie jedyne jakie widziałem to te zamieszczone w teście.
Przepraszam, że się trochę wepchnąłem do tego wątku, jeśli jest problem to proszę o przeniesienie/usunięcie.
Pozdrawiam
Agatka_ - Wto 10 Cze, 2008
Do Tosiek_123
Nie ma sprawy
Musimy sobie pomagać ;D
A co to zdjęć to chętnie zobaczyłabym jakieś inne.
|
|