forum.optyczne.pl

Lornetki - Bushnell Forge 8x42 lornetka dla początkującego

rybex - Pon 15 Lut, 2021
Temat postu: Bushnell Forge 8x42 lornetka dla początkującego
Witam brać,

Poczytałem trochę waszych wątków , poczytałem testy z rankingów i zdecydowałem się na lornetkę z tytułu.

Budżet to właśnie max 1700 zł .

Na początku obstawiałem za Deltą 8x56ED ale dużo pisaliście o tym że jednak wielkość i ciężar ma znaczenie.

Ogólnie lornetka będzie służyć do zwykłych obserwacji, natura , góry, gołe cycki na plaży w lecie, może jak się będzie nadawała to zabiorę ją na strzelnicę na statyw do obserwacji tarcz

W przyszłości może na jakieś polowania

Czy Waszym zdaniem to dobry wybór ?

Ogólnie brakuje takich tematów jak ktoś kiedyś postulował .

Czyli lornetka do 1000 zł - najlepszy wybór
Lornetka do 1500 zł - najlepszy wybór
Lornetka do 2000 zł - najlepszy wybór

Dla mnie to bardzo dużo wydać na lornetkę 1700 zł , ale lubię mieć kupione coś raz a porządnie i na długie długie lata .

dar1981 - Pon 15 Lut, 2021

Cześć, mam takiego Bushnell-a. Lornetka z bardzo dobrym obrazem, porównywałem z Nikonem Monarch i wydaje się że obraz jest bardziej ostry i szczegółowy w Bushnell-u. Mechanicznie również nie ma się do czego przyczepić, obudowa gumowa "pancerna" Jedynym minusem jest waga. Wydawało mi się że nie będzie to problemem ale po kilku godzinach włóczenia się po polach i lasach czuć ją na szyi niestety. Jakbym kupował teraz to bym raczej szukał lornetki 8x32 albo podobnej wielkości.
Rafii72 - Wto 16 Lut, 2021

Mi się spodobał model Leupold BX-2, ciekawa jest również delta chase i kite optics falco. Vortex Diamondback HD też jest spoko, generalnie dla mnie są to niewielkie różnice między nimi więc subiektywnie trzeba podjąć decyzję. Mi najbardziej Leupold przypadł do gustu, ale miał dużo mniejsze pole widzenia niż np. Falco
Arek - Sro 17 Lut, 2021

Forge 8x42 to bardzo dobry sprzęt i zdecydowanie go polecam. Jeśli chcesz przyoszczędzić na cenie i wadze to rozważ jeszcze Deltę Chase ED lub Bressera Pirch ED.