|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Jaki aparat lustrzanka do 3000zł
Sebastian.Folty - Wto 16 Mar, 2021 Temat postu: Jaki aparat lustrzanka do 3000zł witam jestem nowy i jest to mój pierwszy post, nie znalazłem takiego tematu wiec zakładam,
poszukuje lustrzanki lub aparatu cyfrowego który zmieści się w kwocie 3000zł, jestem amatorem i zaczynam swoja przygodę z fotografia.
DarkRaptor - Sro 17 Mar, 2021
Tradycyjne pytania. Nowy czy używany? Jakie rodzaje fotografii Ciebie interesują?
Jeśli miałoby być to "lustro", to w tej kwocie wybrałbym jako podstawę używanego Nikona D7100 z obiektywem Sigma 17-50/2.8. To ciągle niezły sprzęt, na którym można rozpocząć fotografowanie i który jednocześnie oferuje spore możliwości dalszej pracy, wraz ze zdobywaniem doświadczenia. Później, w zależności od potrzeb, rozbudowywałbym "szklarnię" o inne obiektywy i akcesoria.
beaumayes - Wto 13 Kwi, 2021
DarkRaptor napisał/a: | Tradycyjne pytania. Nowy czy używany? Jakie rodzaje fotografii Ciebie interesują? happy wheels
Jeśli miałoby być to "lustro", to w tej kwocie wybrałbym jako podstawę używanego Nikona D7100 z obiektywem Sigma 17-50/2.8. To ciągle niezły sprzęt, na którym można rozpocząć fotografowanie i który jednocześnie oferuje spore możliwości dalszej pracy, wraz ze zdobywaniem doświadczenia. Później, w zależności od potrzeb, rozbudowywałbym "szklarnię" o inne obiektywy i akcesoria. |
Dzięki za radę
|
|