|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Deszcz
heding - Sro 11 Cze, 2008 Temat postu: Deszcz Mecz Szwajcaria - Turcja, za bramką turecką stał sobie w deszczu rząd puszek, m.in. D3, bez przykrycia... Czy sprzęt foto wytrzymyje takie warunki bez szwanku??? Jakoś mi się nie chce wierzyć że to wszystko jest hermetyczne... Zauważył ktoś?
MC - Sro 11 Cze, 2008
Desz jak desz. W meczu Portugalia-Czechy jeden z tych aparacikow dostal centralnie pilka. Pewnie nie wywarlo to na nim wiekszego wrazenia...
heding - Sro 11 Cze, 2008
też widziałem tę lufę co poleciała, nawet szkło nie odpadło od puchy
igorax - Sro 11 Cze, 2008
...pewnie od tej pory ten aparat robi sam zdjęcia
[uuu ale mi duża fota się wrzuciła ...muszę zmniejszyć]
mavierk - Sro 11 Cze, 2008
ej.... lol Wy to maniaki jesteście, aż poczułem się dumny, że też tak mam :]
k1caj_ns - Czw 12 Cze, 2008
Ważniejsza dla każdego fotografa tam robiącego zdjęcia jest karta pamięci bo na niej są zdjęcia za które kupi sobie 10 nowych d3 i jeszcze mu zostanie na życie
muad - Czw 12 Cze, 2008
Ciekawe ile dostaja za zdjecia? I ile płacą za miejsce przy boisku?
komor - Czw 12 Cze, 2008
k1caj_ns napisał/a: | Ważniejsza dla każdego fotografa tam robiącego zdjęcia jest karta pamięci bo na niej są zdjęcia za które kupi sobie 10 nowych d3 i jeszcze mu zostanie na życie |
Obawiam się, że tam spora część reporterów to etatowcy, którzy posługują się sprzętem należącym do jakiejś agencji, zarabiają pewnie niemało, ale na dziesięć nowych D3 to raczej słabo to widzę... Tyle to zarobi agencja, która ich tam wysłała.
mnich - Czw 12 Cze, 2008
k1caj_ns napisał/a: | Ważniejsza dla każdego fotografa tam robiącego zdjęcia jest karta pamięci bo na niej są zdjęcia za które kupi sobie 10 nowych d3 i jeszcze mu zostanie na życie |
No coś ty Ten sprzęt jest wyposażony w transmitery i połączenie z siecią. Chętni na zdjęcia z meczu oglądają je na bierząco- w trakcie jego trwania. Tak więc nic się nie zmarnuje
[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 16:51 ]
BTW:
Również często zwracam uwagę jak są obstawione stanowiska przez reporterów
Maniak? Być może
Czasami nawet jakieś fajne długie czarne tele się zobaczy.
komor - Czw 12 Cze, 2008
Ja mam zagwozdkę, bo podczas któregoś spotkania po strzelonej bramce jak zawodnik radośnie podbiegł do trybun i na zbliżeniu dobrze było widać fotografów, to zobaczyłem wśród nich kolesia z kompaktem. Normalnie ubrany w te kamizelki, identyfikator, itd., ale w ręku kompakt. Nie zdążyłem dojrzeć, czy ma zawieszoną na sobie jakąś torbę foto czy inny aparat, bo kamera pojechała w inne miejsce. O-so-chozi?
heding - Czw 12 Cze, 2008
mnich napisał/a: | długie czarne tele |
ale to chyba naprawdę rarytas na meczu...same bielasy
mnich - Czw 12 Cze, 2008
komor, też to widziałem...
k1caj_ns - Czw 12 Cze, 2008
mnich napisał/a: | No coś ty Ten sprzęt jest wyposażony w transmitery i połączenie z siecią. Chętni na zdjęcia z meczu oglądają je na bierząco- w trakcie jego trwania. Tak więc nic się nie zmarnuje |
O widzisz o tym nie pomyślałem ,a to faktycznie dużo efektywniejsze i pewniejsze rozwiązanie.
Komor to mnie teraz zaskoczyłeś bo ja czegoś takiego nie widziałem. Może to coś w stylu ( kibice na boisku) W tym wypadku amator na stanowisku dla pro
Bo nie chce mi się wierzyć żeby to miało jakieś racjonalne uzasadnienie.
btw. najbardziej to zawsze cierpi chyba ten sprzęcik co za bramką stoi bo nie raz się widzi jak fruwają te cudeńka to tu to tam
MM - Pią 13 Cze, 2008
Aparaty klasy D3 czy 1D w połączeniu z profi szkłami znoszą takie warunki bez problemu. Tym łatwiej, że dzięki transmiterom nikt nie musi wciskać tam guziczków na korpusie.
rafalg - Pią 13 Cze, 2008
Suuuuuuuuuuper technologia.
jaad75 - Sob 14 Cze, 2008
komor napisał/a: | Ja mam zagwozdkę, bo podczas któregoś spotkania po strzelonej bramce jak zawodnik radośnie podbiegł do trybun i na zbliżeniu dobrze było widać fotografów, to zobaczyłem wśród nich kolesia z kompaktem. Normalnie ubrany w te kamizelki, identyfikator, itd., ale w ręku kompakt. Nie zdążyłem dojrzeć, czy ma zawieszoną na sobie jakąś torbę foto czy inny aparat, bo kamera pojechała w inne miejsce. O-so-chozi? |
Ja na kwalifikacjach F1 w Montrealu widziałem przez chwilę gościa z K10/20D i jakąś niezbyt długą stałką...
komor - Sob 14 Cze, 2008
Jaad, sugerujesz że kompakcik i lustra Pentaxa to podobne produkty?
jaad75 - Sob 14 Cze, 2008
W kontekście tego zastosowania i z takim szkłem - tak...
RobertO - Sob 14 Cze, 2008
panowie a wy ogladacie mecze czy sprzet wokol stadionu?
niedlugo pojawia sie watki
Wynik meczu polska-niemcy
canon 50: nikon 44
bo juz w jednym watku liczyliscie ile czego stalo
Allan - Sob 14 Cze, 2008
To sie wlasnie nazywa "zboczenie zawodowe"
A czy ja dobrze zauwazylem ze zaden z nich nie mial tez ochrony/oslony przeciwslonecznej?, przynajmniej zaden z L
MC - Sob 14 Cze, 2008
RobertO napisał/a: | Wynik meczu polska-niemcy
canon 50: nikon 44 |
tekst dnia.
|
|