|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Nowy aparat bezlusterkowy z wymienną optyką
lukcio30 - Czw 15 Kwi, 2021 Temat postu: Nowy aparat bezlusterkowy z wymienną optyką Do tej pory do fotografowania widoków,obiektów,miejsc,przyrody oraz czasem filmowania używałem wyłącznie aparat cyfrowy i niestety mój obecny aparat cyfrowy uległ uszkodzeniu.
Od jakiegoś czasu(nawet kilku lat) myślałem nad aparatem z wymienną optyką,ale ceny nie pozwalały na jego zakup(pozostał zakup aparatu cyfrowego). Ostatnio w Internecie trafiłem na taki aparat bezlusterkowy: Sony Alpha A6000 plus obiektyw 16-50mm.
Aparat jest w rozsądnej cenie około 2300,która mi odpowiada i jakoś tak mnie zaciekawił
Czy obecnie taki aparat jest warty zakupu z obiektywem dodawanym do aparatu?
Jan55 - Pią 04 Cze, 2021
Dołóż do 2500 i kup Canona M50. jest to aparat o nowszej konstrukcji niż Sony, ma bd matrycę, ergonomię, świetny odchylany wyświetlacz i można stosować tanie zamienniki baterii Canona. Z czasem jak będziesz chciał rozwinąć szklarnię to jest w miarę szeroki wybór bd i nie drogich obiektywów. Na początek polecam kupić body i dokupić używany obiektyw 18-50 IS STM /ceny w granicach 350-450 zł/. Ten obiektyw jest lepszy optycznie i mechanicznie od tego / 15-45/, który sprzedają w komplecie, chociaż gdzie niegdzie piszą o nim, że nie jest zły.
|
|