forum.optyczne.pl

Lornetki - Vortex Viper HD 10x50

sara.wer - Pią 13 Sie, 2021
Temat postu: Vortex Viper HD 10x50
Czy ktoś kupował w ostatnim roku lornetkę Vortex Viper HD 10x50 i może mi powiedzieć czy pudełko z lornetką ma jakieś fabryczne plomby zabezpieczające lub sama lornetka i akcesoria do niej są w jakiś woreczkach, które należy rozerwać, aby wyjąć lornetkę.
Pytam się ponieważ chcę kupić tą lornetkę i chcę mieć pewność, że kupuje towar nowy, a nie jakiś leżak wystawowy oglądany przez kilku klientów.

Jan55 - Pią 13 Sie, 2021

Wszystko zależy od sklepu. Z reguły sklepy przed wysyłką sprawdzają zawartość pudełka więc muszą siłą faktu pudełko otworzyć i rozpakować zawartość a do tego z reguły sprawdzają czy lornetka jest sprawna przed wysyłką, coby później klient nie powiedział, że dostał lornetkę uszkodzoną lub nie sprawną. Kupowałem kilka lornetek Vortexa, ale na pudełkach nie było śladów po plombach, czyli fabrycznie nie są plombowane. Zresztą na pudełkach Kowy, GPO i Vikinga i wielu innych, też nie ma plomb, jedynie pudełko Zeissa Terry i Bushnella były plomby, które można odkleić i z powrotem przykleić. W środku lornetka i reszta akcesorji jest w foli i w futerale, więc po foli poznać czy była ściągana kilka razy bo będzie pomięta. I to tyle. :wink: