forum.optyczne.pl

Lornetki - Muszla oczna do Swarovski Habicht 10x40

Marek Marecki - Sob 09 Paź, 2021
Temat postu: Muszla oczna do Swarovski Habicht 10x40
Witam
Czy jest jakiś zamiennik muszli ocznej do lornetki Swarovski Habicht 10x40?

mariuszi - Sob 09 Paź, 2021

Zakładam ze do wersji „czarnej” ?

Pasują te od wersji GA tyle ze zielone są ..

Marek Marecki - Nie 10 Paź, 2021

Tak do wersji czarnej.
Pytanie czy muszle oczne z wersji GA zielone lepiej "kryją" oko, jeżeli tak to to czy można je gdzieś kupić, wyskakują w wyszukiwarce tylko muszle do nowej serii lornetek dachowych.

mariuszi - Nie 10 Paź, 2021

Są nieco większe niż wersja czarna i są z tworzywa nie z gumy ( o ile dobrze pamietam )

Napisz lub zadzwoń do któregoś z dystrybutorów swarovskiego , nie powinno być problemów z zamówieniem muszli ocznych do wersji GA

Najlepiej to jedź do sklepu gdzie mają wersje zieloną GA i zobacz czy te większe muszle Ci pasują , może pomyśl o wymianie lornetki na wersje GA , bo generalnie ta czarna z zielonymi muszlami wyglada trochę dziwnie :cool: lub popróbuj z tą co masz sposoby ustawiania przy oczach , jak mam czarną 8x30 i mailem tez 10x40 , na początku użytkowania nie bardzo mi pasowały a teraz znalazłem „optymalną pozycje przy oczach”

Są tez takie zestawy do El swarowskiego ale można założyć do habichta …. Poprawia tłumienie światła bocznego
Dodatkowo zwróć uwagę na rozstaw okularów , w wypadku habichta powinny być ustawione precyzyjnie do rozstawu oczu