|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Moja pierwsza Kowa.
merkury - Sob 06 Lis, 2021 Temat postu: Moja pierwsza Kowa. Witam.
Stałem się posiadaczem Kowa BDII-XD 8x32.
Ułomności optyczne nie będą miały większego znaczenia.
Będzie używana do obserwacji dziennych jako kompakt.
Dla mnie jest z bardzo dobrą obudową i mechaniką.
Muszle oczne poprawiłem w własnym zakresie co widać na zdjęciach.
Pozdrawiam Janek.
Jan55 - Sob 06 Lis, 2021
Janku...dobry patent,gratulacje. Gratuluje zakupu i zycze szerokich obserwacji. Jak wiesz, to nie mam juz tej Kowy, bo chetnie bym skorzystal z tego patentu.
anton - Sob 20 Lis, 2021
merkury, Jak zrobiłeś te muszle ?
Wiking69 - Sob 20 Lis, 2021
Muszle wyglądają tak profesjonalnie że śmiało mógłbyś rozpocząć produkcję seryjną . Właściciele Nikonów EII 8x30 czekają na Twoje muszle .
merkury - Sob 20 Lis, 2021 Temat postu: Moja pierwsza Kowa. Witam.
Jako materiał użyłem koszulki termokurczliwej o średnicy fi50.
Do wykonania jest potrzebna odpowiednia tulejka o zbliżonej średnicy muszli ocznej, opalarka, nożyk, dremel z tarczką listkową do profilowania itp.
O szczegółach wykonania najchętniej porozmawiam telefonicznie mój numer jest w dziale sprzedam.
Pozdrawiam Janek z Płocka.
Wiking69 - Nie 21 Lis, 2021
Merkury ... czy uważasz że końcówkę koszulki termo aktywnej dałoby się tak wywinąć , żeby powierzchnia która styka się ze skórą była większa i bardziej komfortowa przy dłuższych obserwacjach .
merkury - Pon 22 Lis, 2021 Temat postu: Moja pierwsza Kowa. Praktycznie da się wszystko zrobić, jak widać wyszły one niezbyt profesjonalnie.
Jeśli będzie chwila czasu to wykonam je w połączeniu z oringiem w postaci lamówki.
Uważam że jak coś zrobić to żeby dużo nie odbiegało od Swarovskiiego.
Swarovski to chyba też polskie nazwisko.
Widoczna na zdjęciu Konica Minolta Activa 10x50 WP z moimi muszlami bardzo dobrze funkcjonuje.
Pozdrawiam Janek
moshica - Pon 22 Lis, 2021
Nie no to wywiniecie, też wyszło dobrze. Wiadomo, że maszynowo zawsze łatwiej i precyzyjniej, łącznie z powtarzalnością.
Jak dla mnie jest spoko, ważne że jesteś zadowolony.
Gdzie kupowałeś tak duże szerokie koszulki, w sklepach instalatorskich ?
merkury - Sro 24 Lis, 2021
W wersji z oringiem wyszły wizualnie i praktycznie bardzo dobrze.
Koszulkę termokurczliwą kupiłem w hurtowni elektrycznej.
Adam Bieniasz - Czw 25 Lis, 2021
Z pozytywnego wrażenia jakie wywarły na mnie te muszle zalogowałem się na forum po kilku latach nie pisania. Pozdrawiam
merkury - Nie 05 Gru, 2021 Temat postu: Moja pierwsza Kowa. Też się dobrze czuje, że zrobiłem dobre wrażenie i wyzwoliłem pozytywną energię.
Będzie chwila czasu, postaram się zobrazować moją przygodę optyczną.
|
|