|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Czy naprawdę wybieramy najlepszą lornetkę ?
Wiking69 - Sob 04 Gru, 2021 Temat postu: Czy naprawdę wybieramy najlepszą lornetkę ? Po 30 latach ciągłego zmieniania lornetek zacząłem mieć wątpliwości , czy ja naprawdę szukam najlepszej lornetki , jednego Świętego Grala optyki ? . Czy takiej która w danym momencie życia najlepiej do mnie pasuje . W miarę upływu lat zacząłem dostrzegać pewną cykliczność w moich upodobaniach lornetkowych . Mam lornetkową zimę , lornetkową wiosnę , a nawet lato i jesień . Może trzeba zakładać że na każdą porę roku powinniśmy mieć inną lornetkę . Co więcej uważam że nasze upodobania lornetkowe są zależne nie tylko od naszego wieku i wzroku , ale i od naszego stanu ducha . Ktoś może mieszkać w centrum dużego miasta i nigdy nie zamierza opuszczać asfaltowych dróg , ale i tak kupuje wielką terenówkę . Ktoś inny woli małe coupe z odkrytym dachem , albo samochód elektryczny . Od czego to zależy ? . Ja od 16 lat mam ten sam samochód , mój sąsiad co roku zmienia brykę . Jest na forum jakiś zdolny psycholog ? .
Lech149 - Sob 04 Gru, 2021
Zakompleksiony oszołom .
Wiking69 - Sob 04 Gru, 2021
Bardzo dziękuję koledze z Gdyni za niezwykle wyczerpującą wypowiedź . Te dwa słowa bardzo dobitnie pokazują , że nie tylko stan ducha i pora roku ma wpływ na nasze wybory i upodobania . Duży wpływ ma również ilość wypitego alkoholu .
Wojtas_B - Sob 04 Gru, 2021
Dziwne, bo prostactwo jakoś mi nie pasuje do hobby lornetkowego. Zawsze wydawało mi się, że to angażuje ludzi przyzwoitych.
mariuszi - Sob 04 Gru, 2021
Wiking na moj gust tobie psycholog nie jest potrzebny , takie rozterki jak sadze ma większość ludzi ….. może na innej płaszczyźnie ale każdy czegoś ciagle „poszukuje”
Ale niektórym fachowa pomoc psychologa to pewnie by się przydała … ,
Generalnie przez te frustracje wylewane w posty to pisać na forum się nie chce …
Mariuszi ... Każdy może mieć gorszy dzień , albo gorszy okres w życiu . Ale nie będę ukrywał że przyciągają mnie jak magnes pozytywnie nastawieni ludzie , uśmiechnięci , pogodni . Bez zawiści w sercu . A sam temat jest ciekawy , tylko żeby coś mądrego napisać trzeba mieć dobry humor .
Jestem pewien że na forum lornetkowe zagląda dużo inteligentnych , wrażliwych i wartościowych ludzi . Z ciekawą osobowością , sprawnym intelektem , poczuciem humoru . Skoro jednak nic nie piszą i nie chcą brać udziału w dyskusjach . Zapewne uważają że to strata czasu , może słusznie doszli do wniosku że nie ma z kim pisać .
Może i jest jak piszesz …. Mimo to znakomicie wywiązujesz się z roli „lornetkowego prowokatora „
: I zapewne zdajesz sobie sprawę ze ktoś zamiast wdawać się w dyskusje napisze jak „kolega z Gdyni „
internet jest jak ocean, wszystko w nim pływa
Binokularnik - Sob 04 Gru, 2021
Wiking69 napisał/a: | Bardzo dziękuję koledze z Gdyni za niezwykle wyczerpującą wypowiedź . Te dwa słowa bardzo dobitnie pokazują , że nie tylko stan ducha i pora roku ma wpływ na nasze wybory i upodobania . Duży wpływ ma również ilość wypitego alkoholu . |
Jedno z drugim jest powiązane...
Już starożytni, ducha i alkohol, określali mianem "spirytus".
Zaraz dojdę do wniosku że seanse spirytystyczne mają coś wspólnego ze spirytusem .
Napewno spirytus podnosi sensoryczność uczestników seansu
|
|