|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Co zamiast sony a6400 ?
benkkamil - Sob 26 Lut, 2022 Temat postu: Co zamiast sony a6400 ? Witam. Przymierzałem sie do zakupu sony a6400, ale biorąc pod uwagę brak dostępności chciałbym znaleść jakąś alternatywę . Na OLX i allegro czasami pojawiają sie z II ręki ale ceny to nieporozumienie za używany sprzęt. ( cena wyższe niż nowego gdy był dostępny ) . Aparat ma służyć jako sprzęt dla średniozaawansowanego fotografa z chęcią rozwoju. Co powiecie na a7 II ?? ( biorę pod uwagę używany sprzęt ) . Zależy mi tylko na fotografii, film co bd to napewno wystarczy. Chciałbym storzyć w miare uniwersalny zestaw z tamronem 17-70 mm f/2.8 plus jakas stałka.
Proszę o opinie i komentarze.
Pozdrawiam
Negatyw - Sro 02 Mar, 2022
Benkkamil, czy masz jakieś obiektywy? Bo warto by było uwzględnić to przy zakupie korpusu. Ogólnie to trudno cokolwiek doradzić bo ceny są wysokie.
benkkamil - Sro 02 Mar, 2022
Startuje od zera
Negatyw - Sro 02 Mar, 2022
Aparat Sony A7II wydaje się być dobry. Tylko to aparat pełnoklatkowy i obiektyw Tamron 17-70 mm f/2.8 nie nadaje się bo jest to obiektyw do APS-C. To musi być obiektyw pełnoklatkowy, jakiś np. 24-70/2,8 lub 28-70/2,8. "Na Sony" to się akurat słabo znam. Można kupić nowy: https://foto-szop.pl/aparat-sony-a7ii-ilce-7m2-body-sony-polska-p-25509.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=bdbaff30-3af3-b5e9-3c2a-2a3c2ee03e75 za 5499 zł. Co do tego sklepu to się nie wypowiadam bo nigdy tam nie kupowałem.
|
|