|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Makijaż do fotografii
azaki - Wto 17 Cze, 2008 Temat postu: Makijaż do fotografii Pytanie gównie do tych co focą w studio, ale makijaż na plener też rzecz ważna, wiec i do tych co na powietrzu!
Otóż sami zaopatrujecie sie w te wszystkie niezbędne pierdółki, czy polegacie na modelce/kach? Jeśli sami, to poradźcie np. w jaki zaopatrzyć sie podkład, jaki puder - chodzi o to żeby zmatowić skóre, nie tylko na twarzy, ale na całym ciele!
Chodzi o coś profi, a nie jakiś syf z allegro, gdzie wszyscy zachwalają, że "moje najlepsze"!
igorax - Sro 18 Cze, 2008
Po pierwsze nie robię tego sam.
Podkład równający do twarzy kiedyś miałem zawsze Maybeline (chyba tak się to pisze), ale od jakiegoś czasu polecono mi Bourjois matowe, ze względu na jeszcze dobrą cenę i wysoką jakość - różnicy wielkiej nie widzę; co do ciała raczej nie przymuszam modelek do tego, wybieram tylko niektóre części skóry - najlepszy efekt matu uzyska się z kombinacji podkład + puder (kolor neutralny, chyba też mam Bourjois).
Jednak w większości przypadków proponuje mieć kogoś kto się tym profesjonalnie zajmuje -wizażystki, wykonywanie "makijażu" przez modelkę czasami mija się całkowicie z celem; a robienie tego samemu jest trochę niesmaczne. Ja mam znajomą którą czasami proszę o takie usługi i wypada to dużo lepiej; modelką jest zadowolona, że nie musi robić tego sama, ja bo jest to zrobione jak należy, wizażystka, bo dostaje kasę, albo darmową reklamę.
W plenerze raczej nie fotografuję aktu, jak już portret - przy czym wykorzystuję światło zastane, organizowanie profi pleneru jest zbyt kosztowne.
jaad75 - Sro 18 Cze, 2008
Jeśli chodzi o firmę, to w przypadku moich "modelek" ta sprawdziła się wyśmienicie:
http://www.makeupforever....-catalogue.html
W kwestii podkładu i pudru - jestem zachwycony, co do reszty, różnicy nie widzę, ale podobno są świetne...
igorax - Sro 18 Cze, 2008
jaad75 napisał/a: | Jeśli chodzi o firmę, to w przypadku moich "modelek" ta sprawdziła się wyśmienicie:
http://www.makeupforever....-catalogue.html
W kwestii podkładu i pudru - jestem zachwycony, co do reszty, różnicy nie widzę, ale podobno są świetne... |
w PL dostepne? może być problem.
jaad75 - Sro 18 Cze, 2008
Sephora sprzedaje, więc raczej tak...
BlueSky - Wto 22 Lip, 2008
heh to mogę Wam coś doradzić w tej kwestii-Maybelline Dream matte mouse- dobra cena a jakość rewelacyjna
Monastor - Wto 22 Lip, 2008
Jak się zajmujecie fotografią przyrodniczą to odradzam to co wyżej, lepiej sprawdza się duch puszczy.
jaad75 - Wto 22 Lip, 2008
BlueSky, ale sprawdzałaś jak się zachowuje przy lampie błyskowej? Bo wbrew pozorom nie wszystko, co dobrze wygląda na codzień, wychodzi dobrze przy lampach...
mnich - Wto 22 Lip, 2008
Monastor,? Po tym specyfiku Duch Puszczy można pachnieć jak łąka?
azaki - Wto 22 Lip, 2008
A czy wersja POLE + GNOJÓWKA też jest dostepna?
MichalP - Wto 22 Lip, 2008
Albo zaduch bagien nizinnych w sam raz na ptactwo błotne i brodzące po łące
adziohiciek - Czw 24 Lip, 2008
azaki napisał/a: | A czy wersja POLE + GNOJÓWKA też jest dostepna? |
haha!! Wymiękłem ;P
piotrbujakowski - Sob 26 Lip, 2008
Bywa, że mam wizażystkę
|
|