|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - eschenbach trophy p 10x50
dolas - Czw 26 Sty, 2023 Temat postu: eschenbach trophy p 10x50 Witam , czy może ktoś mi coś powiedzieć o lornetce Eschenbach Trophy P 10x 50.Pozdrawiam.
Jan55 - Czw 26 Sty, 2023
dolas, w/g testu, poprzednia wersja nie była zbyt dobra, co więcej, słabsza od Nikona EX czy dachówki Delty Chase. Zerknij sobie jeszcze na Opticrona Adventurrera T WP 10x50, kosztuje 40% tego Eschenbacha, ale może okazać się wcale nie gorszy optycznie. W dzisiejszych czasach, mało kto kupuje i używa lornetek porro 10x50, jeżeli już to dachówki, które są wygodniejsze w użyciu (wielkość i waga), a wcale nie gorsze optycznie od porro.
dolas - Sob 28 Sty, 2023
Dachówki mam , chce porro, widziałem test poprzedniczki, dlatego zastanawia mnie jak im wyszł ta i czy warto ją brać za 1250zł.
Jan55 - Sob 28 Sty, 2023
dolas, nic Ci nie pozostaje, jak ją kupić i sprawdzić samemu. Jak Ci nie spasuje to ją zwrócisz. Najlepiej kup tego Eschenbacha i Oprticrona dla porównania 1:1, wtedy zobaczysz czy są różnice między nimi, i tą lepszą sobie zostawisz.
Co do ceny to 1250 zł, to jak za lornetkę, o której, generalnie, nic nie wiadomo, jest wysoka, prawie 50% wyższa od Nikona EX a 100% od Opticrona TWP, ale czy jest tej ceny warta? to nie wiadomo.
Eschenbach to znana firma, ale niezbyt ciesząca się popularnością, wśród użytkowników lornetek, być może właśnie ze względu na ceny ich lornetek (porro i dachówek), które są, prawdopodobnie, nie adekwatne do jakości optycznej. To jest moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić.
dolas - Sob 28 Sty, 2023
A jest ktoš , kto przez tą lornetke patrzył?
NoVik - Nie 29 Sty, 2023
Mam 8x40 trophy.
Jest to pierwsza zakupiona przeze mnie lornetka i bardzo ją lubię.
|
|