|
forum.optyczne.pl
|
 |
Błędy w działaniu - Awaria ?
fafniak - Czw 19 Cze, 2008
Gratuluje pomyslow panom "optycznym"
Prawdopodobnie zablokowali nasze IP - do wejscia na te strony
Zalosne.....
Normalnie wyswietla mi sie awaria - przepraszamy.
Uzycie jakis "magicznych" dynksow na ktorych sie nie znam pozwala mi wesc i napisac ten tekst....
Nie mogli dac bana (bo za co...) to tak po kryjomu niewygodnych wywalaja....
ehhhhh gratulacje
Dodam zablokowanie mozliwosci wpisow pod newsem o nowym firmware do K20D
Arek - Czw 19 Cze, 2008
Fafniak, nie rób spiskowych teorii dziejów. Sam dzisiaj dzwoniłem do TPSY bo mnie z domowego kompa kierowało na stare adresy IP. Po zmianie serwera (2 miesiące temu) mamy problemy i części ludzi wywala stare IP, a część jest kierowana na stronę z awarią. Pracujemy nad tym, bo nam zależy na wejściach, bo z tego przecież żyjemy.
MM - Czw 19 Cze, 2008
Dla optycznych K20D to nie jest "problem" bo to aparacik jak wiele innych i naprawdę nie jest to powód do blokowania czyjegoś IP. Dla mnie te całe dywagacje to taka regionalno-psychologiczna ciekawostka jak można bronić urządzenia zwanego aparatem.
Arek - Czw 19 Cze, 2008
Poza tym fafniak, takiego człowieka jak KaleSony nie banowaliśmy, to dlaczego Tobie mielibyśmy to robić
fafniak - Czw 19 Cze, 2008
ok. odwoluje......nie znam sie na tym......
i przepraszam....
palindrom - Pią 20 Cze, 2008
MM napisał/a: | Dla optycznych K20D to nie jest "problem" bo to aparacik jak wiele innych i naprawdę nie jest to powód do blokowania czyjegoś IP. Dla mnie te całe dywagacje to taka regionalno-psychologiczna ciekawostka jak można bronić urządzenia zwanego aparatem. |
K20D wywołuje emocje - nie da się ukryć. Tak się o niego kłóciliście, że aż go kupiłem Niemniej aparat jest nowy i dyskusje o nim trwają. Nie uważam żeby zablokowanie możliwości udzielania komentarzy do artykułu o nowym firmware było dobrym pomysłem. Powstania wybuchają z powodu ograniczania wolności, inaczej nie byłoby przeciw czemu powstawać
Swoją drogą, nie było tak trudno. Z powodzeniem udzieliłem komentarza
jaad75 - Pią 20 Cze, 2008
palindrom napisał/a: | Swoją drogą, nie było tak trudno. Z powodzeniem udzieliłem komentarza |
Toż to potwarz jawna...
Zobaczymy jak długo tam będzie...
goltar - Pią 20 Cze, 2008
palindrom dzięki za wskazanie luki w zabezpieczeniach
fafniak - Pią 20 Cze, 2008
to moze jednak zdecydujecie sie na odblokowanie ?
RobertO - Pią 20 Cze, 2008
palindrom, czasem jestesmy zmuszeni zablokowac jezeli dyskusja schodzi na inny temat i niektorzy zaczynaja szukac dziury w calym, a ze emocje po tescie K20D jeszcze nie opadly trzeba bylo usunac kilka wypowiedzi pod tym newsem i zablokowac.
po prostu niebrakuje mi czasu aby po raz kolejny tlumaczyc to samo i wdawac sie w kolejne dyskusje
tym bardziej ze w tekscie nalezaloby dodac chyba "gdy nie posiada osobnej funkcji podnoszenia lustra" - bardzo prosze.... bo potem wpadnie ktos do nas na forum i zacznie pytac o to bo "na optycznych napisali ze nie ma"
fafniak napisał/a: | tym bardziej ze w tekscie nalezaloby dodac chyba "gdy nie posiada osobnej funkcji podnoszenia lustra" - bardzo prosze.... bo potem wpadnie ktos do nas na forum i zacznie pytac o to bo "na optycznych napisali ze nie ma" |
dodalem i mam nadzieje ze juz wszystko bedzie jasne.
sprawdzalem tez przed chiwla liste zbanowanych IP i tych dwoch z ktorych piszesz zawsze na forum nie ma na liscie
z jakiego IP korzystales gdy ci sie pojawil komunikat o awarii??
no niestety nie mam pojecia - podobno mam IP jakies stale ale poniewaz jest to dla mnie czarna magia to nawet nie wiem jak to sprawdzic...
wchodzisz na strone
http://www.whatismyip.org/
i ci pokazuje twoje zewnetrzne IP
jak bedzie sie znow pokazywac komunikat o awarii sprawdz IP i daj mi znac na maila
goltar napisał/a: | palindrom dzięki za wskazanie luki w zabezpieczeniach |
Cała przyjemność (niewątpliwie) po mojej stronie
RobertO,
chyba rozumiem Nie widziałem tamtych wypowiedzi, które usunęliście, więc nie widziałem powodu by zamykać wątek. Do tego czasu powinienem zrozumieć, że Pentax to chyba najbardziej sektogenna marka
palindrom napisał/a: | Pentax to chyba najbardziej sektogenna marka |
jako uzytkownik K10D poczulem sie urazony
fafniak napisał/a: | Prawdopodobnie zablokowali nasze IP - do wejscia na te strony |
No to wszystko jasne, uruchomilismy blokade wejscia na strone dla IP znajdujacych sie na liscie
http://www.spamcop.net/
pech chcial ze twoje jest na tej liscie z powodu:
Causes of listing
* System has sent mail to SpamCop spam traps in the past week (spam traps are secret, no reports or evidence are provided by SpamCop)
* SpamCop users have reported system as a source of spam about 20 times in the past week
fafniak napisał/a: | podobno mam IP jakies stale ale poniewaz jest to dla mnie czarna magia to nawet nie wiem jak to sprawdzic... |
RobertO napisał/a: | * System has sent mail to SpamCop spam traps in the past week (spam traps are secret, no reports or evidence are provided by SpamCop)
* SpamCop users have reported system as a source of spam about 20 times in the past week |
fafniak
Chyba czas poszukać robaków?
RobertO napisał/a: | jako uzytkownik K10D poczulem sie urazony |
Przepraszam, oczywiście żartowałem z tym sekciarstwem ...
Ave Pentax!
Ta wlasnie sprawdzali moje IP (aster) i nic..... nie ma jakiegos spamu/zwiekszonego ruchu itp....
nie bardzo wiem co teraz - napisalem do admina - zobaczymy
robali raczej nie mam - teoretycznie soft powinien o to zadbac... ))
|
|