forum.optyczne.pl

Błędy w działaniu - Awaria ?

fafniak - Czw 19 Cze, 2008

Gratuluje pomyslow panom "optycznym"
Prawdopodobnie zablokowali nasze IP - do wejscia na te strony
Zalosne.....
Normalnie wyswietla mi sie awaria - przepraszamy.
Uzycie jakis "magicznych" dynksow na ktorych sie nie znam pozwala mi wesc i napisac ten tekst....
Nie mogli dac bana (bo za co...) to tak po kryjomu niewygodnych wywalaja....
ehhhhh gratulacje
Dodam zablokowanie mozliwosci wpisow pod newsem o nowym firmware do K20D

Arek - Czw 19 Cze, 2008

Fafniak, nie rób spiskowych teorii dziejów. Sam dzisiaj dzwoniłem do TPSY bo mnie z domowego kompa kierowało na stare adresy IP. Po zmianie serwera (2 miesiące temu) mamy problemy i części ludzi wywala stare IP, a część jest kierowana na stronę z awarią. Pracujemy nad tym, bo nam zależy na wejściach, bo z tego przecież żyjemy.
MM - Czw 19 Cze, 2008

Dla optycznych K20D to nie jest "problem" bo to aparacik jak wiele innych i naprawdę nie jest to powód do blokowania czyjegoś IP. Dla mnie te całe dywagacje to taka regionalno-psychologiczna ciekawostka jak można bronić urządzenia zwanego aparatem.
Arek - Czw 19 Cze, 2008

Poza tym fafniak, takiego człowieka jak KaleSony nie banowaliśmy, to dlaczego Tobie mielibyśmy to robić ;)
fafniak - Czw 19 Cze, 2008

ok. odwoluje......nie znam sie na tym......
i przepraszam....

palindrom - Pią 20 Cze, 2008

MM napisał/a:
Dla optycznych K20D to nie jest "problem" bo to aparacik jak wiele innych i naprawdę nie jest to powód do blokowania czyjegoś IP. Dla mnie te całe dywagacje to taka regionalno-psychologiczna ciekawostka jak można bronić urządzenia zwanego aparatem.

K20D wywołuje emocje - nie da się ukryć. Tak się o niego kłóciliście, że aż go kupiłem :) Niemniej aparat jest nowy i dyskusje o nim trwają. Nie uważam żeby zablokowanie możliwości udzielania komentarzy do artykułu o nowym firmware było dobrym pomysłem. Powstania wybuchają z powodu ograniczania wolności, inaczej nie byłoby przeciw czemu powstawać :mrgreen:
Swoją drogą, nie było tak trudno. Z powodzeniem udzieliłem komentarza :wink:

jaad75 - Pią 20 Cze, 2008

palindrom napisał/a:
Swoją drogą, nie było tak trudno. Z powodzeniem udzieliłem komentarza :wink:

Toż to potwarz jawna... :mrgreen:
Zobaczymy jak długo tam będzie... :razz:

goltar - Pią 20 Cze, 2008

palindrom dzięki za wskazanie luki w zabezpieczeniach :o
fafniak - Pią 20 Cze, 2008

to moze jednak zdecydujecie sie na odblokowanie ?
RobertO - Pią 20 Cze, 2008

palindrom, czasem jestesmy zmuszeni zablokowac jezeli dyskusja schodzi na inny temat i niektorzy zaczynaja szukac dziury w calym, a ze emocje po tescie K20D jeszcze nie opadly trzeba bylo usunac kilka wypowiedzi pod tym newsem i zablokowac.

po prostu niebrakuje mi czasu aby po raz kolejny tlumaczyc to samo i wdawac sie w kolejne dyskusje

tym bardziej ze w tekscie nalezaloby dodac chyba "gdy nie posiada osobnej funkcji podnoszenia lustra" - bardzo prosze.... bo potem wpadnie ktos do nas na forum i zacznie pytac o to bo "na optycznych napisali ze nie ma"

fafniak napisał/a:
tym bardziej ze w tekscie nalezaloby dodac chyba "gdy nie posiada osobnej funkcji podnoszenia lustra" - bardzo prosze.... bo potem wpadnie ktos do nas na forum i zacznie pytac o to bo "na optycznych napisali ze nie ma"

dodalem i mam nadzieje ze juz wszystko bedzie jasne.

sprawdzalem tez przed chiwla liste zbanowanych IP i tych dwoch z ktorych piszesz zawsze na forum nie ma na liscie

z jakiego IP korzystales gdy ci sie pojawil komunikat o awarii??

no niestety nie mam pojecia - podobno mam IP jakies stale ale poniewaz jest to dla mnie czarna magia to nawet nie wiem jak to sprawdzic...

wchodzisz na strone

http://www.whatismyip.org/

i ci pokazuje twoje zewnetrzne IP

jak bedzie sie znow pokazywac komunikat o awarii sprawdz IP i daj mi znac na maila

goltar napisał/a:
palindrom dzięki za wskazanie luki w zabezpieczeniach :o

Cała przyjemność (niewątpliwie) po mojej stronie :mrgreen:

RobertO,
chyba rozumiem ;) Nie widziałem tamtych wypowiedzi, które usunęliście, więc nie widziałem powodu by zamykać wątek. Do tego czasu powinienem zrozumieć, że Pentax to chyba najbardziej sektogenna marka :mrgreen:

palindrom napisał/a:
Pentax to chyba najbardziej sektogenna marka :mrgreen:

jako uzytkownik K10D poczulem sie urazony ;-)

fafniak napisał/a:
Prawdopodobnie zablokowali nasze IP - do wejscia na te strony

No to wszystko jasne, uruchomilismy blokade wejscia na strone dla IP znajdujacych sie na liscie

http://www.spamcop.net/

pech chcial ze twoje jest na tej liscie z powodu:

Causes of listing

* System has sent mail to SpamCop spam traps in the past week (spam traps are secret, no reports or evidence are provided by SpamCop)
* SpamCop users have reported system as a source of spam about 20 times in the past week

fafniak napisał/a:
podobno mam IP jakies stale ale poniewaz jest to dla mnie czarna magia to nawet nie wiem jak to sprawdzic...

RobertO napisał/a:
* System has sent mail to SpamCop spam traps in the past week (spam traps are secret, no reports or evidence are provided by SpamCop)
* SpamCop users have reported system as a source of spam about 20 times in the past week

fafniak
Chyba czas poszukać robaków? ;)

RobertO napisał/a:
jako uzytkownik K10D poczulem sie urazony ;-)

Przepraszam, oczywiście żartowałem z tym sekciarstwem :oops: ...
Ave Pentax! :twisted:

Ta wlasnie sprawdzali moje IP (aster) i nic..... nie ma jakiegos spamu/zwiekszonego ruchu itp....
nie bardzo wiem co teraz - napisalem do admina - zobaczymy
robali raczej nie mam - teoretycznie soft powinien o to zadbac... ;) ))